Στο πλευρό της Ελλάδας στέκεται η Κύπρος, η οποία από την Τετάρτη (4/8) έχει στείλει πυροσβέστες για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα. Συγκεκριμένα, στη χώρα μας έφτασαν με C 130, 20μελής ομάδα πυροσβεστών με δύο πυροσβεστικά οχήματα και επικεφαλής Βοηθό Διευθυντή της ΠΥ, όπως επίσης και 20μελής ομάδα της Πολιτικής Άμυνας με προσωπικό εξοπλισμό της για βοήθεια στα μέτωπα.

Όπως ενημέρωσε, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, Ανδρεάς Κεττής, «η κυπριακή αποστολή επιχειρεί τώρα μαζί με συναδέλφους του πυροσβεστικού σώματος Ελλάδος εντός της κοινότητας Αφίδνες Αττικής. Η κοινότητα εκκενώθηκε και ασφαλίζουν κατοικίες και οριοθετούν την περιοχή. Υπάρχουν παντού ενεργά μέτωπα και η κατάσταση διαφοροποιείται συνεχώς. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους».

Παράλληλα, ο κύριος Κέττης πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας επισκέφθηκε την αποστολή και συνομίλησε μαζί τους ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος.

Εκκενώθηκαν Σταμάτα, Ροδόπολη, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες:

Στο μεταξύ, ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική. Νέα μέτωπα δημιουργήθηκαν σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα, ενώ την ίδια στιγμή σημειώνεται νέα αναζωπύρωση και στο Κρυονέρι.  Το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης σε Σταμάτα και Ροδόπολη και αμέσως μετά σε Βαρυμπόμπη, όπου η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου και καταβάλλονται προσπάθειες να μην πάρει μεγάλη έκταση η πυρκαγιά.