Ανευ προηγουμένου ήταν η διαιτησία του Μπόμπι Μάντεν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Λουντογκόρετς, για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Σκωτσέζος ρέφερι τα έκανε… μπάχαλο και αλλοίωσε το αποτέλεσμα, προκαλώντας πολλά ερωτήματα με την εχθρική του διαιτησία. Ο Μπόμπι Μάντεν άφησε το σκληρό παιχνίδι των Βούλγαρων, ενώ στο 65’ έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή του Ελ Αραμπί και στο 76’ σε πεντακάθαρο πέναλτι στον Χασάν.

Μια διαιτησία που προκάλεσε την οργή του Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο τεχνικό των Πειραιωτών να στέκεται στις δηλώσεις του στα σφυρίγματα του Σκωτσέζου.«Αυτός που δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων ήταν ο διαιτητής. Επηρέασε το ματς ιδιαίτερα εναντίον του Ολυμπιακού και δεν ήταν μια διαιτησία επιπέδου Champions League. Επηρέασαν οι φάσεις του πολύ. Στη φάση του Ελ Αραμπί έπρεπε να δοθεί κόκκινη κάρτα και υπήρξαν πολλές φάσεις που δεν σφύριξε όπως έπρεπε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος.

 

 Ο Μπόμπι Μάντεν από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού έδειξε τις διαθέσεις του, αφήνοντας το σκληρό παιχνίδι των Βούλγαρων. Σε πάρα πολλά περιπτώσεις, ειδικά στο δεύτερο μέρος, δεν έβγαλε κάρτες στους ποδοσφαιριστές της Λουντογκόρετς, ενώ σε ορισμένες φάσεις δεν έδωσε καν φάουλ. Όπως στο 65’, όταν ο Ελ Αραμπί έβγαινε τετ α τετ με τον Κάλινα. Ο Μαροκινός επιθετικός έβγαινε στην κόντρα, ανετράπη από τον αντίπαλό του, αλλά όχι μόνο ο Μάντεν δεν έδωσε κάρτα, αλλά ούτε καν φάουλ. Μια φάση που ήταν σίγουρα για κίτρινη και ελέγχεται για κόκκινη.

<

Στο 76’ ο Σκωτσέζος έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι που έγινε πάνω στον Χασάν. Ο Αιγύπτιος στράικερ δέχθηκε αγκωνιά, το πρόσωπό του μάτωσε, αλλά και πάλι ο Μάντεν έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Αποφάσεις που προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά και φυσικά την οργή του Πέδρο Μαρτίνς.