Νέα φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη Ζήρια Αχαΐας, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τέσσερις οικισμοί και συγκεκριμένα η Ζήρια η Άνω Ζήρια, και τα χωριά Λαμπίρι και Καμάρες.

Μάλιστα, στο Λαμπίρι η αστυνομία προχώρησε απομάκρυνση λουομένων που βρίσκονταν σε παραθαλάσσιο μέτωπο, πολύ κοντά στη φωτιά.

Σύμφωνα με το MEGA έχουν καεί πέντε σπίτια από την μεγάλη φωτιά στη Ζήρια, ενώ έχει σταλεί μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους στα Ζήρια, το Λαμπήρι και τις Καμάρες καλώντας τους να κατευθυνθούν προς το Αίγιο.

Εκτός από την εντολή εκκένωσης, η αστυνομία έκλεισε την Νέα Εθνική Οδό στο ύψος του Δρεπάνου, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην κίνηση των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, κάτοικοι στο χωριό Κάτω Ζήρια έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα και στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία σε Ρίο και Αίγιο, εφόσον προκύψει η οποιαδήποτε ανάγκη, μετά από συντονισμό του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, των διοικήσεων των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων και του ΕΚΑΒ.

Εντολή εκκένωσης κατασκήνωσης

Επίσης πριν από λίγο δόθηκε εντολή για εκκένωση της κατασκήνωσης στου Λαμπίρι.

Τα παιδιά επιβιβάζονται σε δύο λεωφορεία και συνοδεία περιπολικών θα μεταφερθούν στην Πάτρα.

Για την φωτιά έχουν κινητοποιηθεί 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενώ συνδράμουν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο με ρίψεις νερού.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3 μποφόρ, με ριπές 6 μποφόρ, κατευθύνοντας τη φωτιά προς το χωριό Ζήρια.