Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον γνωστό ηθοποιό να κρίνεται προφυλακιστέος μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες στο κατάστημα κράτησης Τρίπολης, με τη μεταγωγή του να γίνεται πιθανότατα αύριο, Τετάρτη.

Σημειώνεται πως στο εν λόγω κατάστημα κράτησης εκτίει την ποινή του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Στη φυλακή Τρίπολης, όπως και σε αυτή των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα, προκειμένου να μην υπάρχουν κυρίως προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της σωφρονιστικής πολιτικής, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, προχώρησε στον διαχωρισμό των φυλακών, ανάλογα με τα εγκλήματα που διαπράττονται. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγινε τον Ιανουάριο του 2021.

Ποιοι κρατούνται στις φυλακές

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Τρίπολης βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του.

Προσφάτως, το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία τον 56χρονο ιερέα ένοχο για βιασμό τετελεσμένο κατ’ εξακολούθηση, ένοχο για γενετήσια πράξη με παθούσα που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 χρόνια κατ’ εξακολούθηση και ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για σωματική βλάβη ανηλίκου.

Συνολικά, του επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών και 6 μηνών, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στην ίδια φυλακή κρατείται, επίσης, ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο.

Σε βάρος του, είχε ασκηθεί βαρύτατη ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών κάτω των 12 ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η αποτρόπαια δράση του αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς ενός εκ των κοριτσιών, ηλικίας 9 ετών, τον κατήγγειλαν στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από την εξέταση του ψηφιακού αρχείου που βρέθηκε στον υπολογιστή του κατηγορούμενου, διαπιστώθηκε πως ο δράστης είχε ασελγήσει και σε βάρος δύο ακόμη κοριτσιών, ηλικίας 9 και 11 ετών.

Στις Φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση.

Ο δράστης συνελήφθη το 2015 επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κήρυξε -ομόφωνα- ένοχο τον κατηγορούμενο για τον βιασμό και την αποπλάνηση μιας 14χρονης, τον βιασμό ενός 15χρονου και την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου. Επίσης, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της προσέλκυσης ανηλίκου μέσω Διαδικτύου και για προμήθεια και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Στις Φυλακές Τρίπολης εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».

Ο κατηγορούμενος έχει κριθεί πρωτόδικα ομόφωνα ένοχος για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών στο Μαρούσι χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Παρά την βαρύτατη καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και δύο μηνών χωρίς αναστολή, φέρεται να εμμένει πως πρόθεσή του δεν ήταν να βιάσει τα θύματα, αλλά απλά να τα… θωπεύσει!

Στην απολογία του στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε υποστηρίξει πως, μετά τον τραυματικό χωρισμό του με μία Ρουμάνα ιερόδουλη με την οποία διατηρούσε δεσμό, άκουγε… φωνές(!) που τον υποχρέωναν να υπακούει στις αρρωστημένες ορέξεις του!

«Άκουγα φωνές που μου έλεγαν, θώπευσέ την! Ήμουν άρρωστος. Στα πρόσωπα των γυναικών αυτών, έβλεπα την Τζωρτζέτα, τη Ρουμάνα πρώην φίλη μου που με είχε ταπεινώσει, απορρίψει και πληγώσει. Θέλω να πω σήμερα σε όλες αυτές τις γυναίκες ότι δεν ήθελα να τις βιάσω, ούτε να τις σκοτώσω, ήθελα μόνο να τις ταπεινώσω…» είχε πει χαρακτηριστικά ενώπιον των δικαστών.

Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο που απέρριψε το αίτημά του να εισαχθεί σε ψυχιατρείο. Άλλωστε, σύμφωνα με την αγόρευση – καταπέλτη της εισαγγελέως της έδρας, ο κατηγορούμενος δρούσε «οργανικά και μεθοδευμένα».

«Αν ήθελε να μειώσει τα θύματα, θα έκανε άλλες πράξεις. Άκουγε φωνές». Όμως, δεν επέλεγε την ηπιότερη πράξη, αλλά θώπευε τα θύματά του» είχε επισημάνει χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός προσθέτοντας ότι «οι επιθέσεις γίνονταν σε υπόγειες διαβάσεις που δεν ήταν πολυσύχναστες και ο κατηγορούμενος επέλεγε γυναίκες που μπορούσε να χειριστεί».