Την ευκαιρία να έχουν πιο ιδιωτικές συζητήσεις, στα γνωστά «πηγαδάκια», είχαν οι προσκεκλημένοι στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την εκδήλωση για την 47η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» εξέχουσες προσωπικότητες από όλο το φάσμα της πολιτικής, της κοινωνίας και των τεχνών, ξεκίνησε με την ομιλία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία έστειλε διπλό μήνυμα για την Τουρκία και τον εμβολιασμό.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής και οι πολιτικοί αρχηγοί αρχικά πλησίασαν και χαιρέτισαν τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με βουλευτές και υπουργούς.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας προσέγγισε την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τη συνεχάρη για το μήνυμά της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε και ένα τετ-α-τετ με τον υποψήφιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων που τα κατάφερε παρότι είχε χάσει τους δυο γονείς του από κοροναϊό.

Τα «πηγαδάκια»

Σε άλλη στιγμή, όταν έφτασαν στο κιόσκι, η πρόεδρος της Δημοκρατίας ακούστηκε να λέει στους πολιτικούς αρχηγούς ότι ήρθε η ώρα να βγάλουν τις μάσκες, καθώς τηρούνταν αυστηρά οι αποστάσεις στα καθίσματα που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο

Ο πρωθυπουργός είχε μια ακόμη κατ’ ιδίαν συζήτηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είχε συζήτηση και με τη μητέρα του Αξαρλιάν, την κυρία Σταυρούλα Αξαρλιάν.