Μια σπουδαία εκδήλωση και μια πολύ σημαντική κίνηση προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου που πρόσφερε πολλά στον φαρμακευτικό κλάδο, πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό Καστελλόριζο.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου (ΦΣΔ) έδωσε το όνομα του ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ στο φαρμακείο Μεγίστης, το οποίο εγκαινιάζεται την Τρίτη (20/07/2021).

Η τελετή των εγκαινίων στο ακριτικό Καστελλόριζο θα γίνει παρουσία του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, του δημάρχου Μεγίστης Γιώργου Σαμσάκου, του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, του προέδρου του ΠΦΣ Απόστολου Βαλτά και του προέδρου του ΦΣΔ Νίκου Φουτούλη, εκπροσώπων του κοινοβουλίου, καθώς και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο ΦΣΔ αποφάσισε τον περασμένο Μάιο να τοποθετήσει τιμητική πλακέτα στο φαρμακείο στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Τα αποκαλυπτήρια θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, το οποίο αναβαθμίστηκε πρόσφατα με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, μέσω δωρεάς του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Δωρεά

Η ΒΙΑΝΕΞ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του δημάρχου κ. Σαμσάκου, να καταστεί το ιατρείο πλήρως λειτουργικό. Ειδικότερα, η δωρεά πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού κορυφωνόταν. Στόχο είχε την όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων του ακριτικού νησιού. Στο πλαίσιο της προσφοράς, η ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε νέα ηλεκτρική γεννήτρια, TRIPLEX μηχάνημα καρδιάς και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα ενδοστοματικών ακτινογραφιών, αλλά και φαρμακευτικές προμήθειες.Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε και υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, οινόπνευμα) για τον καλύτερο εφοδιασμό του ιατρείου στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως είχε δηλώσει ο κ. Γιαννακόπουλος σχετικά με τη δωρεά, αποτελεί δέσμευση για τη ΒΙΑΝΕΞ να στηρίζει έμπρακτα την ελληνική κοινωνία, με τη θωράκιση των δομών υγείας να αποτελεί εθνική προτεραιότητα, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμσάκος είχε τονίσει ότι «σε μια εποχή γεμάτη καθημερινές προκλήσεις στο ακριτικό νησί μας, κάθε ουσιαστική στήριξη προσφέρει πλεόνασμα ασφάλειας και προοπτικής στους κατοίκους του τόπου μας».