Η πορεία της ζωής του συνδέθηκε άμεσα με ένα ορεινό χωριό της Κρήτης. Από τα Ανώγεια ξεκίνησε ο Κώστας Κεφαλογιάννης. Από εκεί, με «όπλο» του την αυθεντικότητα ακολούθησε τον δρόμο του, ευρισκόμενος στο πλευρό των συμπολιτών του.

Στην είδηση του θανάτου του, λοιπόν, η Κρήτη αποχαιρετά από το μεσημέρι έναν σπουδαίο Ανωγειανό, έναν στοργικό πατέρα.

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης υπήρξε ενεργό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας για αρκετά χρόνια, είχε διατελέσει για οκτώ χρόνια δημοτικός σύμβουλος Γαζίου, ενώ υπηρετούσε και στο γραφείο του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος συντετριμμένος αποχαιρέτησε «έναν αδερφό», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

O Κώστας Κεφαλογιάννης είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου τις ημέρες του Πάσχα αφού το πρόβλημα της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στην Πνευμονολογική κλινική και ύστερα στην Εντατική του νοσοκομείου.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες υπήρξαν ελπίδες στο άκουσμα της είδησης ότι εξήλθε της ΜΕΘ και παραμένει σε θάλαμο της πνευμονολογικής κλινικής. Το μεσημέρι της Τρίτης (13/07) ωστόσο η είδηση ότι έχασε την άνιση «μάχη» σόκαρε ολόκληρη την Κρήτη. Ο Κώστας Κεφαλογιάννης στα 47 του «έφυγε», αφήνοντας πίσω του τον ανήλικο γιο του Γιώργο.

Αύριο Τετάρτη, 14 Ιουλίου, στη 1 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι Ανωγείων θα γίνει η κηδεία του.

Η σορός του θα βρίσκεται στα Ανώγεια το πρωί της Τετάρτης, μετά τις 10 π.μ.

Για το θάνατο του Κώστα Κεφαλογιάννη το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε ψήφισμα.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνήλθε σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 σε έκτακτη συνεδρίαση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα, έπειτα από τον αδόκητο χαμό του τέως Δημοτικού Συμβούλου Γαζίου, Κώστα Κεφαλογιάννη εκδίδοντας ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

Για τον αδόκητο χαμό του συντοπίτη μας,  τέως Δημοτικού Συμβούλου Γαζίου, Κώστα Κεφαλογιάννη

Το Δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου αποφασίζει ομόφωνα:

1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.

2. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους

οικείους του.

3. Να παραστεί ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και

αντιπροσωπεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.

4. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Δημάρχου και του

Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου.

5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.»

Η δήλωση του υφυπουργού Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, για τον χαμό του «συγγενή, του φίλου, του μαχητικού συνοδοιπόρου» όπως τον αποκαλεί, συγκινεί:

«Αποχαιρετούμε με βαθιά οδύνη ένα αγαπημένο συγγενή, ένα γνήσιο φίλο και έναν μαχητικό συνοδοιπόρο. Ο Κώστας Κεφαλογιάννης ξεκίνησε από τα Ανώγεια με εφόδιο την αυθεντικότητα του χαρακτήρα του και τη δύναμη της ψυχής του και ακολουθήσε μια πορεία που αποδείκνυε την καθαρότητα της σκέψης του και τη σταθερή του πίστη σε ότι και αν υποστήριζε. Πάντα μαχητικός, και πάντα εκεί να στηρίζει την παράταξη ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές της.

Πάντα διπλά στους συμπολίτες του με γνήσιο ενδιαφέρον για τα προβλήματα τους. Αποχαιρετούμε ένα γνήσιο κρητικό, ένα σπουδαίο Ανωγειανό, έναν άνθρωπο που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του σε όσους τον γνωρίσαν. Αποχαιρετούμε ένα στοργικό πατερά που κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι ουσιαστικά διπλά στο παιδί του, ως φίλος και συμπαραστάτης στο δύσκολο ταξίδι της ζωής.

Γνωρίζω καλά ότι ο ίδιος δε θα επιθυμούσε ούτε μεγαλοστομίες ούτε τίποτα παραπάνω από ένα καλό λόγο κατά τον απαιτούμενο φόρο τιμής στη μνήμη του με συγγενείς, φίλους και χωριανούς στην πατρογονική γη που γαλουχήθηκε με την ανωγειανή πρεπιά που συνόδευε κάθε έκφανση της σύντομης ζωής του.

Γνωρίζω επίσης ότι δε θα ήθελε η απώλεια του να συνοδεύεται από τη θλίψη που όλοι νιώθουμε αλλά από την διατήρηση της αγάπης μας για τον ίδιο όσο και για τη ζωή, μιας και ο ίδιος έζησε έντονα κάθε στιγμή της δικής τους ζωή, πάντα αγέρωχος με χαμόγελό και καθαρή ματιά.

Καλοστραθιά αγαπημένε μου ξάδερφε».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Λευτέρη Αυγενάκη για την απώλεια του Κώστα Κεφαλογιάννη

«Βαθιά θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε σε όλους εμάς, τοπικά στελέχη της παράταξης μας , αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία του Ηρακλείου, η είδηση της απώλειας του Κώστα Κεφαλογιάννη.

Ο Κωστής ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα, που χαρακτηριζόταν για τον δυναμικό και μαχητικό του χαρακτήρα, με αδιαμφισβήτητη πολυετή προσφορά στην παράταξή μας.

Ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, που αγωνίστηκε με γενναιότητα μέχρι τέλους.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του και στον αγαπητό συνάδελφο, ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη.

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης»