Η περίπτωση των δύο συνανθρώπων μας που εντοπίστηκαν στην Καλλιθέα, φέρνει στο φως τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φροντίσουν για τα απαραίτητα.

Οι δύο άνθρωποι που εντοπίστηκαν σε προχωρημένη σήψη μετά από τηλεφώνημα των γειτόνων στις αρχές, ζούσαν σε ένα σπίτι χωρίς ανεμιστήρα και air condition τη στιγμή που είχαμε την επέλαση του καύσωνα. Το περιβάλλον στο οποίο διέμεναν χαρακτηρίζεται  «υγειονομική βόμβα.

Χωρίς να έχει γίνει ακόμα η ιατροδικαστική έκθεση, οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, σύμφωνα με το newsit.gr, είναι ότι ο άνδρας ήταν υποσιτισμένος.

Έπασχε από χρόνιο υποσιτισμό, με τα χέρια και τα πόδια του να είναι σκελετωμένα. Εκείνος βρέθηκε πεσμένος κοντά στην μπαλκονόπορτα του σπιτιού και η γυναίκα κάτω από μια καρέκλα.

Ο ιατροδικαστής που βρέθηκε στο σπίτι, από την πρώτη εξέταση που έκανε στις δυο σορούς (οι οποίες ήταν σε προχωρημένη σήψη) κρίνει πως το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για εγκληματική ενέργεια αλλά για θάνατο εξαιτίας θερμοπληξίας από τη ζέστη. Εξάλλου, στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης.

Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι ο άνδρας πέθανε μια μέρα πριν από τη γυναίκα του, περίπου πριν από μια εβδομάδα.

Περισσότερο φως στα αίτια θανάτου των δυο συζύγων θα ρίξει η νεκροψία νεκροτομή που θα γίνει αύριο.