Για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και όλα όσα θα περιλαμβάνει το νέο σχολείο από τον Σεπτέμβριο μίλησε στο MEGA και το «Πάμε Δανάη!» η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Χρέος να κάνουμε το σχολείο μας καλύτερο για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας» σημείωσε η υπουργός, λέγοντας πως ότι πιο πολύτιμο υπάρχει στην εκπαίδευση είναι το ανθρώπινο δυναμικό της.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, μετά από 12 χρόνια, θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί, όλων των ειδικοτήτων στα σχολεία. Οι διορισμοί θα είναι περί τους 11.000.

Παράλληλα, το νέο νομοσχέδιο δίνει μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα σχολεία. «Αποκεντρώνουμε το σύστημα, δίνουμε αρμοδιότητες στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς μας», είπε, προσθέτοντας πως «πρέπει να δίνεται στον εκπαιδευτικό η δυνατότητα να επιλέγει τον τρόπο που θα αξιολογεί τον εκπαιδευτικό».

Τι προβλέπεται για όσους δεν αξιολογηθούν θετικά

Σε ότι αφορά στο ζήτημα της αξιολόγησης που θεμελιώνεται με την μεταρρύθμιση, έκανε λόγο για ένα σύστημα που θα επιβραβεύει τους άριστους, ενώ «όσοι δεν θα αξιολογηθούν θετικά θα προβλέπεται υποχρεωτική επιμόρφωση. Θέλουμε να δυναμώσουμε τον εκπαιδευτικό. Δεν υπάρχει εκπαιδευτικός που δεν θέλει να γίνει καλύτερος. Η αξιολόγηση είναι το πλέον χρήσιμο εργαλείο για να γίνει ο εκπαιδευτικός μας καλύτερος».

Τέλος, μιλώντας για τα Πανεπιστήμια και την ελάχιστη βάση εισαγωγής που ισχύει από φέτος, η υπουργός υπογράμμισε ότι το «όλοι ελεύθερα στο πανεπιστήμιο ακούγεται ότι βοηθάει τα παιδιά, αλλά στην πραγματικότητα τα εγκλωβίζει».