Η Mercedes-Benz αντεπιτίθεται στην ηλεκτρική «καταιγίδα» με μοντέλα που ήδη έχουν λάβει θέση στους δρόμους και τις βιτρίνες των αντιπροσωπειών. Μετά την EQC και την EQA, όπως και την πολυμορφική EQV, το γερμανικό αστέρι ετοιμάζει ένα ισχυρό μπαράζ νέων μοντέλων που θα εντυπωσιάσει, τόσο με την ηλεκτρική τους υπεροχή όσο και με την κορυφαία τεχνολογική καιτονομία σε συνδυασμό με τα πολυτελή στοιχεία, που πάντα συνοδεύουν τα μοντέλα της, από τα μικρά έως και τα μεγαλύτερα.

Ειδικότερα, μέσα στο 2021, και έως και το φθινόπωρο, η Mercedes-Benz θα πλασάρει στην αγορά ηλεκτρική εκδοχή της S-Class, την νέα Mercedes EQS, η οποία θα λανσάρει νέες τεχνολογικές καινοτομίες στην ολιγομελή «παρέα» των λιμουζινών. Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις , ανάλογα με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα και την αυτονομία τους. Για παράδειγμα, η EQS 450+ θα αποδίδει 333 ίππους, ενώ, η ισχυρότερη EQS 580 4Matic, με τετρακίνηση, και δύο μοτέρ 4κίνηση θα αποδίδει 523 συνολικά ίππους.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα το επόμενο χρονικό διάστημα, πιθανόν έως και τον Σεπτέμβριο. Στις υπόλοιπες εκδόσεις, η Mercedes-Benz πατάει γκάζι με τη ανανεωμένη CLS, που θα φέρει ανανεωμένη εμφάνιση, με τον ήδη πλούσιο εξοπλισμό σε συστήματα υποβοήθησης.

Το γερμανικό μοντέλο θα προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης  όπως αυτόν των 2,0 λίτρων (299 ίππων αλλά και ένα με το ήιο υβριδικό σύνολο, 3,0 λίτρων που αποδίδει 367 ίππους. Επίσης, στις πιο ισχυρές εκδόσεις συγκαταλάγεται η  CLS 53 4MATIC+ με ήπια υβριδικό εξακύλιδνρο 3,0 λίτρων και ισχύ 435 ίππων. Θα υπάρχουν και ντίζελ μοτέρ, 1,9 λίτρων με 194 ίππους αλλά και ντίζελ με ήπιο υβριδικό σύνολο απόδοσης 265 ίππων.  Το τελευταίο μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά στα μέσα του καλοκαιριού. Επίσης, η γερμανική φίρμα έχει στα σκαριά την  EQE, το μεσαίο ηλεκτρικό sedan  της γερμανικής φίρμας, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα προσφέρει εξαιρετική αυτονομία, κοντά στο φάσμα των 800 χιλιομέτρων.