Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που μαίνεται σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόστος της Πάρου, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι και εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο.

Η φωτιά, που έχει ακόμη αρκετές διάσπαρτες εστίες, πλησίασε κοντά σε οικίες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, έως τώρα τουλάχιστον, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Οσον αφορά τους ανέμους, είναι μέτριας έντασης.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης δεν συνδράμουν πλέον τα εναέρια μέσα, τα οποία αναμένεται να απογειωθούν ξανά τις πρώτες πρωινές ώρες εφόσον κριθεί αναγκαίο. Οι τελευταίες επίγειες δυνάμεις από τον Πειραιά (18 πυροσβέστες με 9 οχήματα) αναμένεται να φτάσουν στο νησί λίγο μετά τις 23:00, ενώ στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις από τη Νάξο και τη Σάμο.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνέδραμαν νωρίτερα 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ειδικό κλιμάκιο στο νησί

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κουλουκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Δήμαρχος Πάρου: Σε απόσταση 200 μέτρων από κάποια σπίτια

«Το θέμα είναι ότι πρέπει να σβήσει πριν νυχτώσει, γιατί είναι σε σημείο που δεν μπορούν να πάνε εύκολα πεζοπόρα τμήματα. Αυτή τη στιγμή είναι σε απόσταση 200 μέτρων από κάποια σπίτια» δήλωσε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν την εξάπλωση της φωτιάς.

«Ευελπιστούμε ότι θα τη σβήσουμε» κατέληξε.