Για την υπόθεση του ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο συνήγορός του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ιερέας έχει το ακαταλόγιστο, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ενώ είχε προαναγγείλει την επίθεση στους μητροπολίτες μέσω των social media.

«Δεν υπάρχει οργάνωση. Εδώ υπάρχει ένας άνθρωπος που πριν ενάμιση μήνα είχε προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή του. Είναι ένας άνθρωπος που έχει το ακαταλόγιστο, έχει προαναγγείλει αυτό που πήγε να κάνει, δεν έχει αντίληψη τι έκανε. Στη συνάντησή μας στη ΓΑΔΑ δεν έχει αντιληφθεί τι είχε γίνει», είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Το άρθρο 34, 35, και 36 του Ποινικού Κώδικα αναφέρει ότι υπάρχουν άτομα που μπορούν να σχεδιάσουν ακόμα και ανθρωποκτονία από πρόθεση, παρά το ότι έχουν ψυχική διαταραχή. Δεν μπορούν να αντιληφθούν όμως τη συνέπεια των πράξεών τους. Ενώ είναι άδικη η πράξη, ενώ ο δράστης έχει κάνει όντως κάτι αποτρόπαιο, ο συγκεκριμένος πάσχει από βαριά κατάθλιψη, παίρνει ιατρική αγωγή, και δεν έχει αντιληφθεί τι έχει κάνει», συνέχισε ο ίδιος.

«Εάν είχε σώας τα φρένας και ήθελε να αποδείξει ότι είναι ψυχικά διαταραγμένος για να πέσει “στα μαλακά”, δε θα είχε πριν ενάμιση μήνα αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Από το 2015 έως το 2018, που συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για βαριά κατάθλιψη και ψυχική διαταραχή», είπε ακόμα.

«Η ελληνική κοινωνία αφήνει έναν άνθρωπο που πάσχει ελεύθερο. Απορώ πώς η εκκλησία είχε στους κόλπους της έναν τέτοιο άνθρωπο. Εγώ τον ανέλαβα σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες. Θα ζητήσουμε να περάσει από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Θα διαπιστωθεί αν πάσχει από κάποια νόσο», εξήγησε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Εαν δεν πάσχει, θα παραιτηθώ από την υπεράσπισή του»

Ο ίδιος, μάλιστα, εξήγησε ότι ο ιερέας προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο το καυστικό υγρό.

«Προμηθεύτηκε από το ίντερνετ αυτό το υγρό. Δεν είναι ακριβώς βιτριόλι. Είναι μια καυστική χημική ουσία που προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο. Τον έχουν οδηγήσει στο νοσοκομείο γιατί δεν αισθανόταν καλά. Για να αποφύγουν οι αστυνομικοί στη ΓΑΔΑ κάποια ευθύνη, και επειδή δεν είχε μαζί του τα χάπια του, τον οδήγησαν στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Είχε προαναγγείλει την επίθεση από το Facebook πολύ νωρίτερα από εχθές που την έκανε. Έχει ψυχική νόσο, θα περάσει την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη να το δούμε. Εάν δεν πάσχει, και αποδειχθεί ότι παίρνει μόνος του αγωγή, εγώ θα παραιτηθώ από την υπεράσπισή του», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Θεοδωρόπουλος.