Το υδρογόνο για μερικές φίρμες είναι απαγορευμένος καρπός ενώ, για άλλες, όπως για την BMW Group έχει ζωή κα μέλλον. Για αυτό το λόγο και η βαυαρική φίρμα έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές  οχημάτων προ-παραγωγής με σύστημα κίνησης κυψελών καυσίμου υδρογόνου σε πραγματικές συνθήκες σε Ευρωπαϊκούς δρόμους.

Πρόκειται για το BMW i Hydrogen NEXT ,  ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που χρησιμοποιεί υδρογόνο ως καύσιμο, μετατρέποντάς το σε ηλεκτρισμό σε μία κυψέλη καυσίμου. Μετά το εντατικό πρόγραμμα δοκιμών η βαυαρική φίρμα έχει ήδη προγραμματίσει ώστε το νέο μοντέλο να μπει σε τροχιά περιορισμένης παραγωγής . Θα είναι βασισμένο στην BMW X5,και θα παρουσιαστεί περί τα τέλη του 2022.

«Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου μπορεί να είναι μία ελκυστική επιλογή για βιώσιμα συστήματα κίνησης – κυρίως σε μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων», σύμφωνα με τον Frank Weber, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για τον τομέα Εξέλιξη. «Γι’ αυτό οι δοκιμές στο δρόμο οχημάτων προ-παραγωγής με σύστημα κίνησης κυψελών καυσίμου υδρογόνου είναι ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειές μας στον τομέα έρευνας & εξέλιξης».

Το ολοκληρωμένο σύστημα κίνησης του BMW i Hydrogen NEXT , χρησιμοποιείται στις BMW iX3 και σύντομα στις BMW iX και BMW i4. Αυτό προσφέρει ηλεκτρική ισχύ 125 kW/170 ίππους.

 

Στην φωτογραφία παρακάτω, οι εκτενείς δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από