Ζευγάρι στην Κύπρο είχε την απαράδεκτη ιδέα να δωρίσει στους καλεσμένους του γάμου του αντί για μπομπονιέρες… χελώνες.

Το περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία που έκανε το Κόμμα για τα Ζώα, το οποίο τονίζει ότι η διάθεση (ζωντανών ή νεκρών) ζώων ως δώρα σε εκδηλώσεις είναι παράνομη.

«Ας τα αφήσουμε το ζωικό βασίλειο μακριά από τις δικές μας εκδηλώσεις και αππώματα και ας τα αφήσουμε να ζήσουν όπως πρέπει και τους αξίζει», προσθέτει στη σχετική ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ενημέρωση τους πολίτες αρκετές φορές ότι είναι παράνομη η πράξη της διάθεση ζωντανών (ή νεκρών ζώων) ως δώρα σε εκδηλώσεις όπως γάμους, χοροεσπερίδες, Χριστούγεννα η Πάσχα.

Φαίνεται ότι το ‘χωρκατιλίκκη’ συνεχίζεται και πάλι είχαμε περίπτωση διάθεση ζωντανών χελώνων (αντι για μπομπονιέρες) σε εκδήλωση γάμου. Που υπάρχει η λογική; Που και τη λείπει από την νοημοσύνη των ανθρώπων όταν γνωρίζουν (λέμε εμείς τώρα) ότι αυτά τα ζωάκια και τα οποιαδήποτε ζωάκια δεν είναι ούτε για δώρα, ούτε μια χρήσης, ούτε αντικείμενα, ούτε έπιπλα, αλλά είναι ζωντανοί οργανισμοί που νιώθουν και τον πόνο, την ζέστη, το κρύο, την έλλειψη τροφής και νερού και την ελευθερία τους. Ας τα αφήσουμε το ζωικό βασίλειο μακριά από τις δικές μας εκδηλώσεις και αππώματα και ας τα αφήσουμε να ζήσουν όπως πρέπει και τους αξίζει.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δεν είναι εκτελεστική εξουσία και καλεί τις αρμόδιες αρχές (Κτηνιατρικές υπηρεσίες) να κάμουν την δουλειά τους. Και το λέμε αυτό ότι μπορεί να έχουνε πετύχει αρκετά που δεν είναι αρκετά γιατί όταν καταγγέλλαμε τέτοιες περιπτώσεις από το 2018 και ακόμα τα μηνύματα δεν έφτασαν φαίνεται στους πολίτες τότε σίγουρα χρειάζονται αυστηρότερα και πιο δραστικά μέτρα η περισσότερη διαφώτιση από τις αρμόδιες αρχές και να καταστήσουν ξεκάθαρα τις ευθύνες έναντι του νόμου περί ευημερίας και προστασίας των ζώων 46(I)1994 και να σταματήσουν εδώ και τώρα τα δωράκια όπως ψαράκια, χελωνίτσες, κατσίκια, προβατάκια, κοτοπουλάκια και γενικά όλα τα ζωντανά που έχουν δικαίωμα (όπως και εμείς ) στην ζωή.