Ο Μηνάς ήταν τελικά το εξιλαστήριο θύμα της υπόθεσης καθώς όλες οι ενδείξεις ήταν εναντίον του και τον ενοχοποιούσαν.

Όμως βρήκε την άκρη του νήματος έχοντας ένα στοιχείο που θα μπορούσε να τον βοηθήσει. Γι’ αυτό παραδόθηκε στην αστυνομία. Τώρα συνεργάζεται μαζί της προκειμένου ο δράστης να συλληφθεί. «Ο Θάνος δεν πρέπει να καταλάβει ότι είναι ύποπτος και θολώσει τα νερά. Πρέπει να τον αιφνιδιάσουμε», τονίζει στους συναδέλφους του. Είναι η ευκαιρία του να καθαρίσει το όνομά του και η αλήθεια να βγει στο φως. Θα είναι για εκείνον μια μεγάλη δικαίωση.

Μαρίνα και Ορφέας διαπιστώνουν πως όλα τα βήματα που έκανε η αστυνομία ήταν σχεδιασμένα από τον ίδιο τον ένοχο. Γεγονότα και μαρτυρίες από το παρελθόν του έρχονται στην επιφάνεια. Ένα παιδί παραμελημένο από τη διάσημη μητέρα του, ηθοποιό Ερριέτα Δανέζη, η οποία δεν του έδωσε ούτε αγάπη ούτε προσοχή. Όλο αυτό στο μυαλό του έγινε εμμονή και μίσος. Ύστερα από τη μητέρα του, η Βίκυ Βούλγαρη ήταν η δεύτερη γυναίκα που μπήκε στη ζωή του και την ερωτεύτηκε εμμονικά, χωρίς εκείνη να αντιληφθεί το παραμικρό. «Αυτό είναι το πρόβλημα. Ποτέ σου δεν με είδες», της είπε όταν πήρε το θάρρος και πήγε στο σπίτι της με λουλούδια για να βγουν ραντεβού.

Ο Θάνος δεν μπορούσε να αντέξει μια ακόμη απόρριψη.

Γι’ αυτό και ο έρωτάς του μετατράπηκε σε εκδίκηση. Όμως ο κλοιός σφίγγει γύρω του. «Ελπίζω αυτή τη φορά να μη μας ξεφύγει», λέει η Μαρίνα στον Ορφέα. «Έχω ήδη ζητήσει ένταλμα σύλληψης», την καθησυχάζει εκείνος.