Από την πρώτη του νίκη το 2018 κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Masters 1000 του Τορόντο μέχρι τη συγκλονιστική νίκη (με ανατροπή από το 0-2 σετ) επί του Ναδάλ τον περασμένο Φεβρουάριο ο Στέφανος, η ανερχόμενη δύναμη του παγκόσμιου τένις, έχει δείξει τις δυνατότητές του.

Οι μάχες του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσες και ο Τσιτσιπάς σε έξι αναμετρήσεις μαζί του έχει καταφέρει να πάρει δυο νίκες.

Πλην του Τορόντο, ο Στέφανος επικράτησε του «Νόλε» και στον προημιτελικό του Masters 1000 στη Σανγκάη το 2019.

Ο Στέφανος παραμένει προσηλωμένος στον στόχο του σύμφωνα με τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, ομοσπονδιακό Προπονητή Εθνικής Ανδρών Davis Cup.

«Η διαχείριση μιας τέτοιας πίεσης τέτοιας αλλά και επιτυχίας είναι πάρα πολύ δύσκολη αλλά ο Στέφανος παραμένει προσηλωμένος στον στόχο του. Είναι αφοσιωμένος και πειθαρχημένος».

«Τα προγνωστικά δεν είναι εύκολα γιατί είναι ντέρμπι», λέει ο κ. Χατζηνικολάου για τον αυριανό αγώνα, επισημαίνοντας ότι «το συναίσθημα και η αγάπη μας πηγαίνει ότι θα το πάρει ο Στέφανος. Είναι συγκεντρωμένος στον στόχο του, έχει δουλέψει σκληρά».

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν αναμενόμενη από πολλούς στο τουρνουά

«Το περιμέναμε να προχωρήσει τόσο πολύ στο Ρολάν Γκαρός. Όλοι πιστεύαμε ότι θα πάει πολύ ψηλά».

Το τένις δεν είναι ένα ελιτίστικο άθλημα ανταπαντά ο προπονητής στους επικριτές, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι αθλητές βγάζουν αρκετά χρήματα.

«Βγάζουν πολλά χρήματα, αλλά έχουν ρισκάρει και πάρα πολλά».

Όσο για την σχέση του Στέφανου με τον πατέρα του, που είναι και προπονητής του, ο κ. Χατζηνικολάου σημειώνει ότι υπάρχει μεγάλη ένταση

«Υπάρχουν πολλές κόντρες με τον πατέρα του. Είναι δύσκολος ο ρόλος του πατέρα του», κατέληξε.