Εκτός πράσινης λίστας κράτησε όλα τα ελληνικά νησιά η Μεγάλη Βρετανία, προκαλώντας απογοήτευση στους επαγγελματίες του τουρισμού της χώρας μας αλλά και στους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Κι αυτό γιατί όσοι Βρετανοί επιλέξουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους θα πρέπει όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους να μπουν σε 10ημερη καραντίνα και να υποβληθούν σε μοριακά τεστ, κάτι που δυσκολεύει το ταξίδι τους.

Φόβοι για ακυρώσεις

Η απόφαση αυτή επηρεάζει άμεσα τους ανθρώπους του τουρισμού αφού, όπως λένε οι ίδιοι, θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά ξενοδοχεία να υπολειτουργήσουν, ενώ κάποια ίσως να μην σηκώσουν καν τα ρολά για τη φετινή σεζόν.

Στροφή κάνει η αγορά της Ρόδου σε άλλες αγορές, ώστε να καταφέρει να φθάσει το 40% των εσόδων του 2019.

Μεγάλο το κενό των Βρετανών για την Κρήτη

Δύσκολο να αναπληρωθεί το κενό των Βρετανών λένε οι επαγγελματίες στα Μάλια της Κρήτης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η Βρετανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά τους Γερμανούς για τον τουρισμό της χώρας μας.

Το 2019 είχαν εισέλθει στη χώρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες 3,5 εκατομμύρια Βρετανοί και είχαμε 2,5 δισεκατομμύρια έσοδα.

Μεγάλη απογοήτευση και για την Πορτογαλία

Δεύτερες σκέψεις στους Βρετανούς έφερε η απόφαση για την Πορτογαλία, αφού πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν τη χώρα της Ιβηρικής για τις πρώτες διακοπές του καλοκαιριού λόγω του ότι στην προηγούμενη αξιολόγηση ήταν πράσινη.

Η επόμενη λίστα αξιολόγησης από τις βρετανικές αρχές αναμένεται στα τέλη Ιουνίου.