«Δεν είμαστε σε στάδιο ύφεσης αλλά αργής και σταθερής καθοδικής πορείας», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκυλος, ενώ κάλεσε τους πολίτες άνω των 60 ετών, τους οποίους αφορά κυρίως η επικινδυνότητα του κοροναϊού και είχαν την ευκαιρία να θωρακιστούν από τον Ιανουάριο, να σπεύσουν, έστω και τώρα, να εμβολιαστούν.

Όπως είπε στην ΕΡΤ3,  ένα ποσοστό της τάξεως του 35% αυτής της ηλικιακής ομάδας, δεν έχει εμβολιαστεί.

Ο ίδιος επισήμανε, ότι τα μέτρα τηρούνται περισσότερο φέτος, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και, κυρίως στην εστίαση, που πλέον όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτήν φορούν μάσκα και όχι την ασπίδα προσώπου που δεν προσφέρει καμία προστασία.

«Ζητώ συγγνώμη»

Για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους του, με αφορμή την  αναισθησιολόγο του νοσοκομείου “Γεώργιος Γεννηματάς” που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό, λίγο πριν το χειρουργείο, ο γιατρός είπε χαρακτηριστικά:

«Ζητώ συγγνώμη από την κοινωνία. Οι γιατροί έχουμε την υποχρέωση και οφείλουμε, έναντι του εαυτού μας, των συναδέλφων μας και της κοινωνίας, να έχουμε ήδη εμβολιαστεί».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το ποσοστό αυτό είναι μικρό και ανέρχεται στο 10%.

Τέλος, ο κ. Εξαδάχτυλος εξήγησε ότι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε τώρα είναι ο συνωστισμός, ενώ έκρινε ότι είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε να τηρούμε πιστά τα μέτρα και να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να δούμε τη χώρα μας να αλλάζει χρώμα στον ευρωπαϊκό χάρτη που ακόμη είναι πορτοκαλί.

«Πρέπει να μην λειτουργούμε πανηγυρικά αλλά με αυξημένη αισιοδοξία και πίστη και να εμβολιαζόμαστε», κατέληξε χαρακτηριστικά.