Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών από τον χώρο της νύχτας, «απόσυρση» ανθρώπων που για κάποιο λόγο «ενοχλούσαν».

Ενδεχομένως, να υλοποιείται μια παράξενη ανακατανομή δυνάμεων στον χώρο της νύχτας, με μαφιόζικα χτυπήματα να λαμβάνουν χώρα ακόμη και μέρα μεσημέρι σε κεντρικά σημεία πόλεων και να σημαίνουν κόκκινο συναγερμό στις αστυνομικές Αρχές.

Σε διάστημα λιγότερο από έναν μήνα, σημειώθηκαν στη χώρα τέσσερα χτυπήματα που παραπέμπουν σε συμβόλαια θανάτου και ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

«Υπάρχει θέμα»

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη, πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, «υπάρχει θέμα» με το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα.

Σχετικά με τη δολοφονία του 39χρουνου πυγμάχου στη Βάρη, ο κ. Καλλιακμάνης σημείωσε πως πρόκειται για μία υπόθεση «προστασίας» που έχει να κάνει «μπραβιλίκια».

«Οπλοφορούσε παρανόμως άρα γνώριζε ότι κινδύνευε η ζωή του. Ένας άνθρωπος που οπλοφορεί παράνομα, είναι παράνομος, ξέρει ότι κινδυνεύει από κάτι».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, τόνισε ότι «στο θέμα του οργανωμένου εγκλήματος πρέπει να γίνουν πράγματα», επισημαίνοντας ότι η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί.

«Να μπει μια τάξη για να αρχίσει να ξεδιαλύνει» κατέληξε ο αστυνομικός.