Τελείωσαν τα διαθέσιμα ραντεβού για τους 18άρηδες.. Ανάρπαστα έγιναν μέσα σε λίγες ώρες όλα τα εμβόλια της Johnson & Johnson για τις ηλικίες αυτές και πλέον δεν υπάρχει ούτε ένα ραντεβού για εμβολιασμό εντός του λεκανοπεδίου.

Το MEGA επιχείρησε να κλείσει ραντεβού και… δεν έβρισκε ούτε για δείγμα.

Είναι ενδεικτικό ότι πολύ εξ’ αυτών συνδυάζουν πλέον εμβολιασμό και διακοπές φτάνοντας μέχρι και τη… Ζάκυνθο για το μονοδοσικό σκεύασμα. Την Τρίτη αναμένονται άλλες 200.000 δόσεις από την εταιρεία.

Ανάρπαστα έγιναν 50.000 εμβόλια της Johnson and Johnson από τους 18ρηδες μέσα σε λίγες ώρες το βράδυ της Παρασκευής. Όσοι πλέον προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού με το μονοδοσικό εμβόλιο δεν μπορούν να βρουν διαθέσιμο ραντεβού.

Διακοπές… μαζί με το εμβόλιο

Τη δυνατότητα να εμβολιστούν σε κάποιο νησί έχουν εντοπίσει οι νέοι μέχρι την ηλικία των 29 ετών που πλέον συνδυάζουν τις διακοπές τους με τον εμβολιασμό τους.

«Πήγα διακοπές στη Ζάκυνθο και μια μέρα πριν έκλεισα εκεί το εμβόλιο. Μόλις πήγα στο νησί εμβολιάστηκε με Johnson. Πλέον όλοι οι φίλοι μου αυτό κάνουν κλείνουν ραντεβού σε νησί και συνδυάζουν διακοπές με εμβόλιο» λέει ένας νεαρός στην κάμερα του MEGA.

Ρεκόρ ραντεβού και για τους 30-24 που ξεπέρασαν τις 110.000.

Μοναδικό αγκάθι το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στους άνω των 60, που οι επιστήμονες θέλουν να δουν να αγγίζει το 90%.

Η πανδημία θα υποχωρήσει όταν εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Από την Τρίτη οι άνω των 18 θα μπορούν να προγραμματίσουν και πάλι τον εμβολιασμό τους με το μονοδοσικό σκεύασμα, καθώς αναμένονται περισσότερες από 200.00 δόσεις από την εταιρεία ενώ από τις 15 Ιουνίου εξετάζεται το ενδεχόμενο οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην υποβάλλονται στην διαδικασία των self test.