«Εσείς πρέπει να αλλάξετε τον κόσμο των ενηλίκων», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, στα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου», την οποία επισκέφθηκε σήμερα.

Ο κ. Σασόλι έγινε δεκτός σε κλίμα συγκίνησης από τα παιδιά που τραγούδησαν γι’ αυτόν και εξήρε το έργο της Κιβωτού, η οποία έχει βραβευτεί για το πολλαπλό και σημαντικό κοινωνικό έργο της με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιηγήθηκε τους χώρους στους οποίους τα παιδιά μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας που προέρχονται από δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, μεταξύ των οποίων πολλά προσφυγόπουλα, συνδυάζουν τη μάθηση με την επαγγελματική κατάρτιση, αλλά και ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες, προκειμένου να μείνουν μακριά από την περιθωριοποίηση και την παραβατικότητα και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

Ο πατήρ Αντώνιος, η ψυχή της Κιβωτού, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον ενημέρωσε για το έργο που επιτελείται, το οποίο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό και -εκτός από τα παιδιά- προσφέρει στέγη, νομική και ψυχολογική στήριξη και σε νεαρές γυναίκες.