Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με κορονοπάρτι που στήθηκαν στο χώρο του ΑΠΘ, νυχτερινές ώρες της 22ας και 23ης Μαΐου.

Προηγήθηκε αναφορά πολίτη για την ενόχληση ασθενών τριών νοσοκομείων που βρίσκονται περιμετρικά του Πανεπιστημίου λόγω της δυνατής μουσικής που ακούγεται κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.

Παράλληλα καταγράφεται συνάθροιση νεαρών παρά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω του κοροναϊού. Σύμφωνα με το GRTIMES, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Κυριακή Κλιάμπα ζήτησε γίνει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν παραβιάστηκαν τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών.

Ανέθεσε την έρευνα στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου έτσι ώστε να εντοπιστούν οι διοργανωτές και να ενταθεί η αστυνόμευση για να μην επαναληφθούν ανάλογες εκδηλώσεις. Ο καταγγέλλων ανέφερε στην Εισαγγελία ότι πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες από τις διωκτικές αρχές για να προστατευτούν όσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Γ. Γεννηματάς, ΑΧΕΠΑ και Άγιος Δημήτριος και ειδικά όσοι νοσούν λόγω του κοροναϊού.

Ανάλογη εισαγγελική έρευνα γίνεται και για προγενέστερο κορονοπάρτι μπροστά στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Πριν περίπου ένα μήνα, εκατοντάδες άτομα, συγκεντρώθηκαν στο χώρο, όπου έγινε οργανωμένο πάρτι, με μουσική και DJ.