Μία σοβαρή καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας από την ΠΟΕΔΗΝ το πρωί της Πέμπτης (27.05.2021) σύμφωνα με την οποία ένας ψυχίατρος στο Δρομοκαΐτειο αποτρέπει τους ασθενείς να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ψυχίατρος αποτρέπει τους ψυχικά ασθενείς φιλοξενούμενους ασθενείς σε ξενώνα στον οποίο είναι επιστημονικά υπεύθυνος να εμβολιασθούν.

«Σήμερα το Δρομοκαΐτειο έχει προγραμματίσει εμβολιασμούς για τον κοροναϊό ασθενών και προσωπικού στο εμβολιαστικό κέντρο. Μεταξύ των ασθενών είναι και 10 φιλοξενούμενοι σε ξενώνα που βρίσκεται σε περιοχή της Αττικής . Ενώ οι ασθενείς αποδέχθηκαν τον εμβολιασμό τους που είναι αναγκαίος κατά τους παθολόγος ιατρούς, ο επιστημονικά υπεύθυνος ψυχίατρος με αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο ξενώνα και χθες βράδυ τους έπεισε να μην εμβολιασθούν».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τελικά με τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου και της υπόλοιπης θεραπευτικής ομάδος θα εμβολιαστούν οι πέντε ασθενείς από τους 10 που αρχικά είχαν δήλωσαν συμμετοχή.

«Η διοίκηση προτίθεται σήμερα να πάρει αυστηρά πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του», τονίζοντας πως «τέτοιες συμπεριφορές μας προσβάλουν. Τις αναδεικνύουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμαυρώνει τη προσπάθεια που κάνουμε όλοι για εμβολιασμό όλων, ασθενών και προσωπικού στο νοσοκομείο».