Το πρώην μεγάλο αφεντικό της Formula1, ο Μαξ Μόσλει βύθισε τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο πένθος, μιας και χθες, ο εξίσου σημαντικός και πρώην μεγάλος παράγοντας των γκραν πρι, ο Μπέρνι Εκλεστόουν ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του.

Ο βρετανός Μαξ Μόσλει, πρώην οδηγός της Formula1, αλλά και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA από το 1993 έως και 2009 , διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον χώρο και την εξέλιξη των μονοθεσίων της Formula1, ενώ, θεωρήθηκε μια από τις αμφιλεγόμενες φιγούρες του μηχανοκίνητου σπορ, αφού το όνομα του στιγματίστηκε τόσο για τις ακραίες απόψεις του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρίσκεται για πολλά χρόνια σε «πόλεμο» με τα περισσότερα διεθνή Μέσα.

Ο Μόσλει δήλωνε ανοιχτά υποστηρικτής του Χίτλερ, με τον πατέρα του να είναι ο ιδρυτής του φασιστικού κόμματος στην Βρετανία . Όμως, στο χώρο των γκραν πρι συνετέλεσε ώστε τα μονοθέσια να γίνουν πιο ασφαλή,  ενώ είχε λάβει και τον τίτλο του Σερ από τη βασίλισσα της Αγγλίας. Το 2007 – 2008 βρέθηκε αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη, μιας και τον κατηγόρησαν για οργάνωση σαδομαζοχιστικού πάρτι με πέντε πόρνες, ενώ, τότε , αρνήθηκε ότι η «συγκέντρωση» είχε ναζιστικό χαρακτήρα.