Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας, ενώ παραμένουν διάσπαρτες ενεργές εστίες. Αυτό αναφέρει η νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, στα Γεράνεια Όρη, παραμένουν και επιχειρούν, για τέταρτο 24ωρο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», από αέρος συνδράμουν 15 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και 1 της ΕΛΑΣ είναι συντονιστικά. Αρωγή συνεχίζουν να παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κάηκαν 71.000 στρέμματα

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών στάχτη έγιναν 71. 285 στρέμματα. Σύμφωνα με την ανάλυση: 41.400 στρέμματα δασικών εκτάσεων, 12.370 στρέμματα καλλιεργειών και 11.870 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων, ενώ εκτιμάται ότι ολική ή μερική ζημιά υπέστησαν 373 κατοικίες.

Μέτρα στήριξης

Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε το Αλεποχώρι και ανακοίνωσε την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων. Η στήριξη περιλαμβάνει 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6.000 ευρώ για δαπάνες οικοσκευής.

Από το πρωί ξεκίνησε και η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.