Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των πυρόπληκτων και των κατοίκων του Αλεποχωρίου στο MEGA για την τεράστια καταστροφή που υπέστη ο τόπος και οι περιουσίες τους.

Το σπίτι του Νίκου Μπαλαλά, πατέρα δύο παιδιών, καταστράφηκε ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα που χτύπησε και την περιοχή Ντουράκο στο Αλεποχώρι.

«Κοιμηθήκαμε σε γνωστούς κουμπάρους φίλους. Κατά τα άλλα, καταστροφή απόλυτη. Καταστροφή, καταστροφή ολική. Η φωτιά εδώ ήρθε τηλεκατευθυνόμενη. Το σπίτι μου γύρω του έχει περίμετρο 15 στρέμματα φρεζαρισμένα καθαρά. Και κάηκε το σπίτι μου» δήλωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ταυτόχρονα έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς για την συνδρομή τους. «Ράμπο οι αστυνομικοί. Πηδούσαν μάντρες και έβγαζαν κόσμο από τα σπίτια. Ήταν απίστευτοι, μπράβο τους».

Από την πλευρά του, ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, ο κ. Παναγιώτης Γκουτσούλιας, μιλώντας στο MEGA για την τεράστια καταστροφή, κρατά με δυσκολία τα δάκρυά του.

«Η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη από εδώ και πέρα. Καταστράφηκε όλος ο όγκος των Γερανείων περιμετρικά του Αλεποχωρίου. Ήταν παρθένα περιοχή, φανταστική. Φοβόμαστε τον χειμώνα, γιατί υπάρχουν τεράστιοι χωμάτινοι όγκοι στην περιοχή των Γερανείων. Να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξανά φτιάξουν τις περιουσίες τους και την περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.