O Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ότι σε γενικές γραμμές οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι καλές, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας σε σημαντικούς τομείς, όπως ο τουρισμός.

Οι επιπτώσεις των περιορισμών του α’ τριμήνου

Συγκεκριμένα, ο Π. Τζεντιλόνι ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 4,1% το 2021 και 6% το 2022, σημειώνοντας ότι αυτό είναι σημαντικό για μία χώρα για την οποία οι επιπτώσεις από τις δυσκολίες διεθνώς στον τομέα του τουρισμού, είναι ιδιαίτερα αισθητές.

«Αυτή η επίπτωση στον τομέα του τουρισμού ελπίζουμε ότι θα μειωθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα, με μια πολύ καλύτερη τουριστική σεζόν, όμως δεν θα ακυρωθεί εντελώς», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας:

«Από αυτήν την άποψη οι προβλέψεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία είναι καλές, αν και λίγο χαμηλότερες σε σχέση με αυτές των ελληνικών Αρχών, λόγω της μεγάλης βαρύτητας που δώσαμε στις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας το πρώτο τρίμηνο του 2021».

Τέλος, ο επίτροπος Οικονομίας, τόνισε ότι  η γενική ρήτρα διαφυγής του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ισχύει και για τους στόχους του ελληνικού προγράμματος και πρόσθεσε ότι ξεκινάει μια σημαντική περίοδος δραστηριότητας για την Ελλάδα για την ανάκαμψη της οικονομίας της.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ