Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες βρίσκεται ο Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος το Μεγάλο Σάββατο θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Σε βάρος του τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για δύο κακουργήματα και 7 πλημμελήματα, έχουν διατυπωθεί επιπρόσθετες σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες εξετάζονται από την αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος παρουσιαστής εμφανίζεται, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, άλλοτε να καβγαδίζει σε εστιατόριο άλλοτε σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του.

Ο παρουσιαστής και οι δύο άλλοι βασικοί κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες. Ωστόσο οι φερόμενοι δράστες των επιθέσεων με καλάσνικοφ και εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του και της απόπειρας ανθρωποκτονίας των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία «δείχνουν» το μέρος του.

Τις ώρες πριν και μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, ο παρουσιαστής συνομιλεί με τους δύο συγκατηγορούμενούς του πολλές φορές.

Μία ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό ο Μένιος Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα στον 42χρονο και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του.

Στο μεταξύ η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο και άλλες εμπρηστικές επιθέσεις να έχουν «σχεδιαστεί» από τον παρουσιαστή. Συγκεκριμένα στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι εμπρηστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο του 2020 στο σπίτι του 35χρονου Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο και στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται τόσο τα δεδομένα από τις συσκευές κινητών του παρουσιαστή όσο και οι αναφορές των συγκατηγορούμενων του.

Δύο χαρακτηριστικές καταγγελίες των αστυνομικών:

*Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί παρότι απαγορεύεται. Επιπλέον, επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών και προφασιζόμενος ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη ήταν ανένδοτος. Τελικά ο αστυνομικός αποβιβάστηκε στο σταθμό ΗΣΑΠ Κηφισιάς και η συνοδεία συνεχίστηκε με έναν αστυνομικό.

*Στις 24/03/2021 απαιτεί από ένα εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε, του είπε : «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».