«Σήμερα, 54 χρόνια από εκείνη την αποφράδα απριλιάτικη νύχτα που τα ξενοκίνητα τανκς μπήκαν στις πόλεις για να βάλουν τον δημοκρατικό λαό στον γύψο, θυμόμαστε εκείνες κι εκείνους που δεν σκιάχτηκαν», τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο της 21ης Απριλίου ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαροουφάκης και προσθέτει:

«Θυμόμαστε ακόμα πως, στο όνομα της εθνικοφροσύνης, οι πατριδοκάπηλοι έβαλαν τα θεμέλια για την προδοσία του κυπριακού λαού και την μεγάλη ήττα του ελληνισμού.

»Θυμόμαστε τις ηρωίδες και τους ήρωες που άντεξαν και στα πιο φριχτά βασανιστήρια για να μπορούμε εμείς, σήμερα, να θεωρούμε δεδομένο κάτι που δεν είναι δεδομένο: ότι η Δημοκρατία τελικά πάντα νικά. Η μνήμη βέβαια δεν αρκεί.

»Σε μια ιστορική φάση που οι σύγχρονοι κατακτητές και οι ντόπιοι ατζέντηδές τους δεν χρειάζονται καν τανκς για να βάλουν τις δημοκρατίες στον γύψο, η μνήμη της 21ης Απριλίου ατσαλώνει την αποφασιστικότητά μας να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για αυθεντική δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και πραγματική ανεξαρτησία».