Τη Σαουδική Αραβία επισκέπτονται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία που θα επιτρέψει την παραχώρηση μιας συστοιχίας Πάτριοτ στο Ριάντ.

Οι δύο υπουργοί θα πραγματοποιήσουν σειρά συναντήσεων με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες της Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο προώθησης και εμπέδωσης της αμυντικής διπλωματίας, καθώς και ενίσχυσης της διπλωματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στο Ριάντ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας  θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Ναγιέφ μπιν Φάλαχ αλ Χαζράφ, με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκηπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν και τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Αντέλ αλ Τζουμπέιρ.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκηπα Χαλίντ μπιν Σαλμάν και με τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών πρίγκηπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυση το ΜέΡΑ25 για το ταξίδι αυτό των δύο υπουργών τονίζοντας ότι καμία δυτική κυβέρνηση δεν έχει επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία μετά τη δολοφονία Κασόγκι.

Συγκεκριμένα το σχόλιο του ΜέΡΑ25 αναφέρει:

«Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκέπτονται σήμερα τη Σαουδική Αραβία για σειρά επαφών.

»Αυτή είναι η τυπική περιγραφή μιας είδησης που θα έπρεπε κανονικά να γραφτεί ως «η κυβέρνηση εκθέτει αστόχαστα και αδιανόητα τη χώρα, νομιμοποιώντας τους παρίες δολοφόνους της Σαουδικής Αραβίας, απομονωμένους και απαξιωμένους ακόμα και από τους φανατικότερους συμμάχους τους».

»Καμία δυτική Κυβέρνηση, ούτε καν οι ΗΠΑ, δεν έχει επισκεφθεί την Σαουδική Αραβία μετά την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Είναι αδιανόητο ότι η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιλέγει να κάνει αυτό το απονενοημένο βήμα».