Με την εξέταση του Κυριάκου Τόμπρα συνεχίζονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για το Νίκο Παππά και την υπόθεση Καλογρίτσα και των τηλεοπτικών αδειών.

Χαριστικές τροπολογίες

Σύμφωνα με πληροφορίες η ως τώρα εξέταση του Κυριάκου Τόμπρα -ο οποίος υπήρξε ο μεσάζοντας στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών- περιστρέφεται γύρω από την εικονική σύμβαση που φέρονται να υπόγραψαν Καλογρίτσας και CCC ώστε ο πρώτος να αντλήσει χρήματα και να μετέχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.

Σύγκεκριμένα ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι η CCC ζήτησε το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετική ρύθμιση για τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89 ώστε να ενταχθούν στο καθεστώς λειτουργίας των ναυτιλιακών και να απαλλαγούν από την φορολογία που τους είχε επιβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Τότε οι Χούρι από ΝΔ friendly έγιναν ΣΥΡΙΖΑ friendly κι άλλαξαν στάση. Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν το 2016 αλλά την 1η Απριλίου 2019» φέρεται να είπε ο κ. Τόμπρας για να συμπληρώσει «τότε όμως (το 2016) η CCC είπε «με βάλατε να δώσω 3 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε…».

Ο Κυριάκος Τόμπρας φέρεται να κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή και χειρόγραφη συμφωνία μεταξύ της CCC – Καλογρίτσα για το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.