Δεν έχει τέλος η αναστάτωση που έχει προκληθεί στο 1ο Λύκειο Θέρμης, μετά την απαίτηση μαθητή να μπει στην τάξη χωρίς πρώτα να κάνει self test.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο μαθητής, που από το πρωί αρνιόταν να φύγει από την αυλή του σχολείου, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος βρήκε τρόπο να μπει στην τάξη του, με τον διευθυντή να αποφασίζει την αναβολή του μαθήματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος μαθητής της Β’ Λυκείου προσέρχεται στο σχολείο χωρίς να έχει κάνει self test. Το ίδιο συνέβη και χθες, αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, κατά το χθεσινό περιστατικό εκλήθη στο σχολείο ο πατέρας του νεαρού, ο οποίος όμως αυτοαποκαλέστηκε «θεματοφύλακας του Συντάγματος» και άρχισε να βρίζει τον διευθυντή του ΓΕΛ με χυδαίους χαρακτηρισμούς, ενώ τον αποκάλεσε και προδότη και ξεφτίλα.

Στο αυτόφωρο ο πατέρας του μαθητή

Στο αυτόφωρο οδηγείται 58χρονος, ο οποίος αρνείται να υποβληθεί ο γιος του σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test), προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο σχολείο.

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας, σε συνέχεια μήνυσης που υπέβαλε ο διευθυντής του σχολείου. Είχε προηγηθεί ένταση, όταν ο 58χρονος μετέβη στη σχολική μονάδα και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται στον γιο του να μπει στην τάξη του για μάθημα.

Για το περιστατικό, που έλαβε χώρα στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης, ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές Αρχές και ζητήθηκε από την αστυνομία να διερευνήσει το περιστατικό. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η μήνυση αφορά τα αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης, της διέγερσης σε ανυπακοή και της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας.