Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε πως αναγκάστηκε να προσφύγει στον εισαγγελέα μετά τα πολλαπλά κρούσματα κοροναϊού, τα οποία διαπιστώθηκαν στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, και ειδικότερα έπειτα από τους θανάτους συνολικά έξι τροφίμων που ορισμένοι μάλιστα από αυτούς είχαν πρόσφατα εμβολιαστεί κατά της Covid 19.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιαννάκος, «είναι μέχρι τώρα έξι νεκροί και πέντε ακόμη νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα σε νοσοκομεία αναφοράς. Ακόμη τρείς από τους νεκρούς ασθενείς από κοροναϊό είχαν εμβολιασθεί. Τη δεύτερη δόση την έκαναν τρεις ημέρες πριν εμφανίσουν συμπτώματα. Ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

«Ήδη ο εισαγγελέας διέταξε και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, αξιολογώντας ως πολύ σοβαρή την υπόθεση. Κλήθηκα ήδη και κατέθεσα στον ανακριτή ως πρόεδρος του Σωματείου. Ζήτησα την άμεση μεταφορά των ασθενών με κοροναϊό από το Δρομοκαΐτειο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ασφαλή νοσηλεία. Ταυτόχρονα κατέθεσα στον ανακριτή ότι δεν επιθυμώ τη ποινική δίωξη κανενός. Στόχος της προσφυγής μας στη δικαιοσύνη είναι να προστατεύσουμε τους ασθενείς. Να σταματήσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία να νοσηλεύουν περιστατικά κοροναϊού» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο ίδιος, τέλος, συνέστησε προσοχή και τόνισε πως «ακόμη και οι εμβολιασμένοι, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Διπλή μάσκα. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω».