Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος από σήμερα είναι και πάλι παρών. Είχε πρωτοεκδοθεί το 1926 ως εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα έως το 1944. Επανεκδόθηκε το 1964 ως εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση για να διακόψει και πάλι την κυκλοφορία του το 1996. Αναβιώνει ως ηλεκτρονική πλέον οικονομική επιθεώρηση από την διάδοχο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη εκδοτική εταιρεία Alter Ego.

Στην πραγματικότητα ο ΟΤ δεν είχε πάψει ποτέ να είναι παρών στην μνήμη των άνω των 100.000 αναγνωστών του με συνεχείς αναφορές σ’ αυτόν και τις απόψεις του και ως σχολή οικονομικών επιστημών ιδιαίτερα για τους χιλιάδες φοιτητών, που τον είχαν επιλέξει ως συμπληρωματικό εγχειρίδιο για τις σπουδές τους.

Με την ισχυρή ανάμνηση και την ανάγκη ενός οικονομικού συμβούλου, μακράν κάθε κομματικής αντιδικίας και με στόχο την έγκυρη οικονομική ενημέρωση αναλαμβάνει και πάλι ο OT.gr με εκλεκτό επιτελείο συνεργατών, τη συνεργασία των σημαντικότερων διεθνών πηγών και την προσδοκώμενη ενεργό συμμετοχή των αναγνωστών του.

Έχοντας διατελέσει επί 40 χρόνια διευθυντής του, κατά την περίοδο που το περιοδικό είχε αναδειχθεί σε θεσμό, όπως το είχε χαρακτηρίσει ο πρόεδρος του ΔΟΛ αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης, μου ζητήθηκε να προλογίσω την αναβίωση του Οικονομικού Ταχυδρόμου σε ηλεκτρονικό δίκτυο. Πέραν της τιμής που μου γίνεται εκλαμβάνω ότι το νέο site θα ακολουθήσει και τις αρχές και την δεοντολογία που διείπε τον έντυπο Οικονομικό Ταχυδρόμο, χάρις στις οποίες απέκτησε κύρος, εκτίμηση και ευρεία απήχηση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ