Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σανγκάης, η Mercedes-Benz παρουσίασε το τρίτο στην σειρά ηλεκτρικό της μοντέλο. Είναι η εντυπωσιακή EQB, που πλαισιώνει άλλα δύο ηλεκτρικά, τις νέες EQA και EQC αλλά και την επερχόμενη λιμουζίνα EQS.

Η νέα EQB, που ουσιαστικά αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική GLB, εντυπωσιάζει με την εμφάνιση της, που φέρει τα χαρακτηριστικά στοιχεία της σειρά EQ,  κατατάσσεται στην μεσαία κατηγορία, ,με τις εξής διαστάσεις: μήκος 4.684 χλστ. , 1.834 χλστ. πλάτος, 1.667 χλστ. ύψος και μεταξόνιο 2.829 χλστ.

Όπως στην EQA, έτσι και στην EQB, στο εμπρός τμήμα ξεχωρίζει το μαύρο πάνελ της μάσκας με το αστέρι στο κέντρο, τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω και οι πιο εντυπωσιακοί προφυλακτήρες.

Διαθέτει έναν άρτιο χώρο σε πολυτέλεια και άνεση για πέντε ή επτά επιβάτες.  Στην Ευρώπη, το νέο μοντέλο θα προσφέρεται ως πενταθέσια έκδοση, στην βασική της εκδοχή, ενώ, η επταθέσια θα επιλέγεται προαιρετικά.  Ο χώρος των αποσκευών παραμένει μεγάλος, από τα 495 έως και τα 1.710 λίτρα – η τελευταία χωρητικότητα οφείλετε στην αναδίπλωση των καθισμάτων.

Στα ατού , το συρόμενο κάθισμα της δεύτερης σειράς, το οποίο μετακινείται μέχρι 140 χιλιοστά ενώ, υπάρχει η δυνατότητα για δυο επιπλέον θέσεις, ως τρίτη σειρά,  που ενσωματώνονται στο πορτ μπαγκάζ.

Η νέα EQB θα προσφέρεται σε πολλαπλές εκδόσεις ισχύος, με κίνηση στους εμπρός και τους τέσσερις τροχούς και εκδόσεις με ισχύ εώς 272 ίππους αλλά και πιο ισχυρές που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Για παράδειγμα, η έκδοση 350 4MATIC θα προσφέρει , μετά από μια πλήρη φόρτιση, αυτονομία 419 χλμ.  με μεικτή κατανάλωση 18,1-19,2 kWh/100 χλμ. και μπαταρίες χωρητικότητας από 66,5 kWh.

Η παραγωγή της νέας Mercedes-Benz EQB θα ξεκινήσει άμεσα στα εργοστάσια της φίρμας στην Ουγγαρία που θα αφορά την παραγωγή της ευρωπαϊκής εκδοχής.