Στο  Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε δικηγόρος ο οποίος ζητάει να ανασταλεί άμεσα, ως αντισυνταγματική η παράλειψη  των αρμοδίων οργάνων του κράτους, να συμπεριλάβουν τους συλλειτουργούς  της Δικαιοσύνης (δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι)  στο κρατικό σύστημα για τον κατά προτεραιοποίηση  εμβολιασμό τους κατά του covid-19. Η αίτηση αυτή είναι η πρώτη που κατατίθεται για το επίμαχο θέμα στο ΣτΕ.

Ειδικότερα ο δικηγόρος  Ανδρέας  Ξενάκης κατέθεσε στο Ανώτατο  Ακυρωτικό Δικαστήριο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, αναστολής και ακύρωσης της παράλειψης να συμπεριληφθούν οι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης «στην κατηγορία 8β του προσωπικού υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας», έτσι ώστε να ενταχθούν στο σύστημα των κατά προτεραιοποίηση εμβολιαζόμενων κατά του covid-19 πολιτών.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι οι  συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης πρέπει να συμπεριληφθούν στην κατηγορία 8β του προσωπικού υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας   και να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Τέλος, σημειώνει ο κ. Ξενάκης, ότι ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών ανέρχεται στα 55.000 έως 60.000 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης μπορεί να εμβολιαστεί μέσα σε δύο με τρεις ημέρες.