Τρικάκια με συνθήματα ενάντια στο νόμο για τα ΑΕΙ, πέταξαν αντιεξουσιαστές, στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ενώ έγραψαν και συνθήματα σε τοίχο του κτιρίου.

Η κίνηση αυτή, εντάσεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφεται από «αναρχικούς φοιτητές» και δημοσιεύεται σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «επιλέξαμε το συγκεκριμένο στόχο για να καταδείξουμε πως η κάθε υπουργός παιδείας και τα νομοσχέδια που νομοθετεί στοχεύουν στο τσάκισμα των αντιστάσεων και ικανοποιούν τα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου, αλλά και για να υπενθυμίσουμε πως τέτοιες πρακτικές δεν θα μείνουν αναπάντητες από την φοιτητική κοινότητα».

«Μέσω αυτών των νομοσχεδίων έρχονται αλλαγές στα προγραμμάτα σπουδών, εντατικοποίηση, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, εμπλοκή των σχολών μας σε ερευνητικά προγραμματά για μπάτσους και στρατό, ταξικοί αποκλεισμοί μέσω των νέων βάσεων εισαγωγής και της θέσπισης χρονικού ορίου φοίτησης. Παράλληλα, έρχεται η θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας και ο νέος πειθαρχικός κώδικας που ποινικοποιεί κάθε πολιτική δράση μέσα στα πανεπιστήμια. Η συνέχεια της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την καταστολή των αντιστάσεων που χτίζονται μέσα στα πανεπιστήμια για να την μπλοκάρουν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοίδης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφάσισαν να επισπεύσουν την είσοδο των μπάτσων στις σχολές στα μέσα του Απρίλη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.