Σάλος προκλήθηκε την περασμένη Κυριακή έξω από το γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου Κατερίνης όταν αστυνομικοί έδειξαν… υπερβάλλοντα ζήλο στην προσπάθειά τους να «διαλύσουν» φιλάθλους που είχαν μαζευτεί από έξω να δουν ποδοσφαιρικό αγώνα, με πολλούς να καταγγέλουν αστυνομική αυθαιρεσία.

Βίντεο – ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή που οι αστυνομικοί ξυλοκοπούν 58χρονο και τον 28χρονο γιο του. Ο πατέρας έχει χρόνια προβλήματα υγείας και ζητούσε επί δύο ώρες από τους αστυνομικούς να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Τελικά, όταν του το επέτρεψαν, με το που έφτασε στο νοσοκομείο έπαθε έμφραγμα.

Ο πατέρας ο οποίος υπέστη έμφραγμα μίλησε στον ΑΝΤ1.

«Με τραβάει από τη μέση ο γιος μου να πάμε πιο πέρα. Με το που με τραβάει ορμάνε όλοι. Με χτυπάει ένας πίσω στο κεφάλι δύο μπουνιές. Πέφτω κάτω. Με χτυπάει τρεις κλωτσιές στην πλάτη. Τον γιο μου τον έχουν σκοτώσει. Είναι γεροδεμένο παιδί. Αν ήταν άλλος, θα μιλούσαμε για νεκρό» καταγγέλλει ο Χαράλαμπος Μυστρίδης.

Ο 58χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως καταγγέλλει, οι αστυνομικοί αδιαφόρησαν όσο βρισκόταν στα κρατητήρια. Ζητούσε επανειλημμένα, επί δύο ώρες, χωρίς ανταπόκριση από τους αστυνομικούς, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όπως λέει, το ασθενοφόρο ήρθε μετά από πίεση της κόρης του.

«Τους είπα δεν μπορώ να πάω στα κρατητήρια, θέλω νοσοκομείο. Σε ένα 10λεπτο νιώθω σαν φλόγιστρο να με καίνε στο στήθος. Κάτι έχω. Πεθαίνω του λέω… Πεθαίνω, θα αυτοκτονήσω. Και μου λέει αν αυτοκτονήσεις, τότε θα καλέσουμε ασθενοφόρο. Ήθελαν να μ’ αφήσουν να πεθάνω. Δεν εξηγείται. Ο γιατρός είπε ένα τέταρτο και δεν θα ζούσα» πρόσθεσε ο κ. Μυστρίδης.

Πατέρας και γιος κατηγορούνται για εξύβριση, απειλή και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, ενώ η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχει διατάξει διοικητική έρευνα μετά από την καταγγελία περί αστυνομίας βίας.

«Αυτές οι κατηγορίες υφίσταται σε καταθέσεις αστυνομικών οι οποίοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό των δύο ανθρώπων. Εμείς αρνούμαστε κάθετα αυτές τις κατηγορίες» αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Το επεισόδιο της Κυριακής προκάλεσε την αντίδραση του αρμόδιου Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος ασκεί σκληρή κριτική στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τα συνεχιζόμενα όπως λέει περιστατικά αστυνομικής βίας.