Ακόμη πιο κοντά στον αμυντικό τομέα έρχονται οι Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος αφού την Τρίτη υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας υπεγράφη το Πρόγραμμα Τριμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2021.

Με την υπογραφή του εν λόγω Προγράμματος αναβαθμίζεται περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία και η διαλειτουργικότητα μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών, με την διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Μετά την υπογραφή του Προγράμματος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δέχθηκε τους επικεφαλής των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της Αιγύπτου και της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα οι τρεις Χώρες μέσα από ένα ευρύ πλέγμα ασκήσεων και συνεργασιών, οι οποίες συνεισφέρουν στην εδραίωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.