Νέα στοιχεία για το διπλό φονικό που έγινε, το βράδυ της Δευτέρας, στη Μακρινίτσα Πηλίου έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, ο δράστης -ο οποίος κατάφερε θανατηφόρες μαχαιριές στην πρώην σύζυγό του και τον αδερφό της- έφτασε στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και, αφού επιτέθηκε στην πεθερά του, σκότωσε τη γυναίκα του.

Την ώρα εκείνη, η μητέρα του θύματος τηλεφώνησε στον γιο της για να μεταβεί στο σπίτι από τη δική του κατοικία στη γειτονική Πορταριά.

Ο 31χρονος έτρεξε αμέσως να υπερασπιστεί την οικογένειά του και, φτάνοντας στο σπίτι, πήρε ένα ξύλο για να αντιμετωπίσει τον δράστη. Ανοίγοντας όμως την πόρτα του σπιτιού για να εισέλθει, ο δράστης τού είχε στήσει καρτέρι θανάτου πίσω από την πόρτα, αφού είχε ακούσει το μοιραίο τηλεφώνημα, και τον μαχαίρωσε στην καρδιά και στην κοιλιά.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο αδερφός της κοπέλας έπεσε νεκρός στο έδαφος.

Θρήνος στη Μακρινίτσα για τα δύο αδέρφια

H τοπική κοινωνία του Βόλου τις τελευταίες ώρες είναι σοκαρισμένη με τις εξελίξεις.

Τα δύο νεαρά παιδιά ήταν ιδιαίτερα αγαπητά τόσο στον Βόλο όσο και στο Πήλιο και φίλοι τους και γνωστοί δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που εκτυλίχθηκε.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η κ. Έφη, κάτοικος Μακρινίτσας που γνώριζε τα δύο νέα παιδιά που έχασαν έτσι άδικα τις ζωές τους.

«Έφυγαν δύο εξαιρετικά παιδιά άδικα. Λεπτομέρειες δεν ξέρω. Αυτό που έμαθα από τους συγχωριανούς μου είναι ότι ο πρώην σύζυγος της κοπέλας μπήκε μαινόμενος στο σπίτι τους, πήγε ο αδερφός να υπερασπιστεί την κοπέλα, και έκανε ό,τι έκανε ο δράστης. Ο αδερφός της κοπέλας πέθανε ακαριαία. Ήταν και οι δύο εξαιρετικοί άνθρωποι. Τον δράστη τον έχω δει μόνο μια φορά από μακριά. Είχε απειλήσει πολλές φορές, για αυτό οι γονείς και ο αδερφός της κοπέλας την πρόσεχαν συνεχώς, δεν την άφηναν μόνη της» είπε και πρόσθεσε:

«Ήταν πολύ νέο ζευγάρι, ήταν 2-3 χρόνια μαζί, και είχαν χωρίσει πρόσφατα. Και τη μητέρα των παιδιών τραυμάτισε ο δράστης, τη μαχαίρωσε στο πρόσωπο. Δεν γνωρίζω που ήταν εκείνη την ώρα το παιδάκι. Δεν ήθελε να χωρίσει αυτός με τη σύζυγό του. Αλλά εμείς ξέραμε ότι υπήρχε καθημερινά ένταση στο σπίτι και λογικό ήταν και ο γάμος κάποια στιγμή να λυθεί».

«Λόγω της συμπεριφοράς του δράση την περίοδο της συμβίωσης με την 28χρονη κοπέλα, έφτασαν στο διαζύγιο. Η συμπεριφορά του ήταν κακοποιητική σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε και έτσι ήταν σε διάσταση. Ο δράστης έκανε προσπάθειες να προσεγγίσει την κοπέλα εκ νέου, εκείνη δεν ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι» ανέφερε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρεκλίδης.

Συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό

Σημειώνεται πως για τον εντοπισμό του δράστη υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ, καθώς ο άνδρας έφυγε από το σπίτι όπου σημειώθηκε το άγριο φονικό με το αυτοκίνητό του.

Εντοπίστηκε στα Άνω Λεχώνια και συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheNewspaper.gr, από τα πρώτα κιόλας λεπτά δόθηκε κατεπείγον σήμα προς όλες τις μονάδες και τα περιπολικά της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και τις μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να «χτενίσουν» την περιοχή πάνω από τον περιφερειακό δρόμο για τον εντοπισμό του μακελάρη.

Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 της Δευτέρας, ο δράστης εντοπίζεται με το ΙΧ αυτοκίνητό του να κινείται από τον περιφερειακό προς την Αγριά, μέσω του τούνελ. Εκεί ξεκινά και η καταδίωξή του από όχημα της Ασφάλειας Βόλου.

Ο 31χρονος κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς Λεχώνια, συνεχίζει προς Άγιο Βλάσιο, κάνει αναστροφή και επιστρέφει στην κατεύθυνση προς Άνω Λεχώνια. Στο σημείο αυτό, όχημα της Ασφάλειας του κλείνει τον δρόμο για να σταματήσει η τρελή του κούρσα, και τότε εκείνο εμβολίζει το αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν επιβαίνοντα.

Οι αστυνομικοί στις 21:25 τού περνούν χειροπέδες και τον οδηγούν προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ενώ οι υπηρεσίες κάνουν το όχημά του «φύλλο και φτερό» εντοπίζοντας μέσα σε αυτό και το μαχαίρι των φόνων.