Από τις ευχές και τα χαμόγελα ευτυχίας στον παραδοσιακό τους γάμο πριν από σχεδόν 2 χρόνια, σε ένα έγκλημα που πάγωσε τη Μακρινίτσα και συντάραξε ολόκληρη τη χώρα…

Δύο αδέρφια έπεσαν νεκρά μέσα στο σπίτι τους, από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της κοπέλας. O 30χρονος Γιώργος και η 28χρονη Κωνσταντίνα ήταν αδύνατον να γλιτώσουν εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα.

Η μητέρα των θυμάτων κατάφερε να γλιτώσει τραυματισμένη, με τον σύζυγό της μέσα στο σοκ και τον πόνο του, να προσπαθεί να κρατήσει το δίχρονο εγγόνι του έξω από το σπίτι για να μην δει νεκρή τη μητέρα αλλά και τον θείο του.

Αργά χθες το βράδυ, o άντρας που κάποτε ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε έφτασε οπλισμένος με μαχαίρι. Το κλείδωμα της πόρτας δεν ήταν αρκετό για να τον σταματήσει.

Τα δάκρυα μπροστά από τα κηδειόχαρτα στο σπίτι συμπυκνώνουν τον πόνο κι την θλίψη συγγενών αλλά και φίλων της οικογένειας.

Σοκάρουν οι γονείς των θυμάτων

Οι γονείς τους θυμάτων του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα περιέγραψαν στο LIVE NEWS τις τελευταίες στιγμές των παιδιών τους.

Η μητέρα των δύο παιδιών που έπεσαν νεκρά από το μαχαίρι του 30χρονου δράστη, Αθανασία Τσάπα, τόνισε πως ακόμα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και πως περιμένει ακόμα να δει τα παιδιά της ζωντανά. «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα ότι τα παιδιά μου έφυγαν, περιμένω να τα δω να έρχονται» σημείωσε, εξηγώντας τι συνέβη εκείνα τα δραματικά λεπτά.

Όπως εξήγησε, η επίθεση του δράστη ξεκίνησε από την ίδια, όμως στη συνέχεια η κόρη της κατάλαβε τι συνέβη και μπήκε μπροστά για να την προστατεύσει. «Εγώ πιστεύω ότι θα σκότωνε εμένα, αν δεν κατέβαινε εκείνη την ώρα το παιδί μου» συμπλήρωσε η Αθανασία Τσάπα.

«Προσπαθούμε να δώσουμε δύναμη στο εγγονάκι μας, που είναι 2,5 ετών» πρόσθεσαν οι γονείς των δύο θυμάτων, ενώ ο Απόστολος Τσάπας ζήτησε την τιμωρία του δράστη. «Να μην βγει ποτέ έξω. Πρέπει να φάει ισόβια, τα παιδιά όμως δεν θα γυρίσουν πίσω» συμπλήρωσε.

Του είχαν γράψει ψυχοφάρμακα αλλά δεν τα έπαιρνε

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει η υπεράσπιση του 31χρονου δολοφόνου των δύο αδελφών στη Μακρινίτσα, για τον οποίο ισχυρίζεται ότι δεν έχει αντιληφθεί, λόγω ψυχιατρικής διαταραχής το αποτρόπαιο της πράξης του.

«Ο πελάτης μου πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή που είναι διαγνωσμένη ακόμη και από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου. Είχε δεχθεί η Εισαγγελία αίτηση για ακούσια νοσηλεία από 15 Ιανουαρίου μετά από αίτημα της συζύγου που είχε αντιληφθεί το πρόβλημα. Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί σε σχέση με το Νοσοκομείο, όμως δεν διατάχθηκε η ιατρική του παρακολούθηση, αλλά του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή, η οποία δεν τηρήθηκε και γι’ αυτό ουσιαστικά θεωρώ ότι επιβάλλεται να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», επισήμανε ο Δημήτρης Βούλγαρης, δικηγόρος του κατηγορούμενου στο magnesianews.

Ο δράστης μάλιστα, φέρεται να προκαλούσε τα θύματά του όταν ζητούσαν την προστασία της Δικαιοσύνης για να μην πλησιάζει την πρώην σύζυγό του, λέγοντάς τους «δεν με νοιάζει, θα με κλείσουν μέσα, σε ένα μήνα θα βγω».

Ο κ. Βούλγαρης μίλησε και στο LIVE NEWS: «Έχουμε μία ιδιαίτερη περίπτωση εδώ ο πελάτης μου πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή πράγμα το οποίο έχει διαγνωστεί από γιατρούς του νοσοκομείου. Στις 15 Ιανουαρίου η ίδια η σύζυγός του είχε ζητήσει βοήθεια από τον εισαγγελέα ζητώντας την ακούσια νοσηλεία του. Στο έγγραφο το οποίο κατέθεσε στο Α.Τ της περιοχής.

Κρίθηκε ότι είχε ψυχικά νοσήματα σοβαρά. Δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οι γιατροί εν αναμονή των αποτελεσμάτων δόθηκαν οδηγίες και επιφυλάχθηκαν για την αναγκαστική νοσηλεία του.

Υπάρχει έγγραφο του νοσοκομείου που το αναφέρει αυτό. Εγώ πιστεύω ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται βοήθεια. Πρέπει οπωσδήποτε να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματομοσύνη.

Η θέση του κατηγορουμένου πρέπει να εξεταστεί. Έτσι λοιπόν σ αυτό το μηδέν αυτό που πρέπει να διερευνήσουμε είναι τα αίτια και αν ενδεχομένως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε καταλογισμό όταν έκανε την πράξη αυτή.»

«Δεν θυμάμαι τι έκανα στο σπίτι»

Ο νεαρός που συνελήφθη για το διπλό φονικό και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα είπε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμάται πως ακριβώς έφτασε στο έγκλημα.

«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν ότι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα ότι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο» ήταν τα πρώτα λόγια του κατηγορούμενου.

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του καθώς η σχέση τους το τελευταίο διάστημα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Τα δύο αδέλφια βρίσκονταν στο πατρικό τους σπίτι, με τη μητέρα τους, όταν ξαφνικά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της ζωής τους. Ο δράστης έσπασε τη τζαμαρία και τότε η 28χρονη τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Το κακό σημειώθηκε λίγη ώρα πριν φτάσουν στο σπίτι οι αστυνομικοί. Μάλιστα το περιπολικό καθυστέρησε επειδή είχε κλείσει τον δρόμο ένα φορτηγό.

Ο δράστης συνελήφθη περίπου δύο ώρες μετά το διπλό φονικό έπειτα από καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας εμβόλισε περιπολικό.

Αφού οι αστυνομικοί έκαναν το αυτοκίνητο του φύλλο και φτερό εντόπισαν και το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε τα δύο αδέρφια.