Ερωτηματικά προκύπτουν από τον θάνατο 63χρονης λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορoνaϊού στο Κέντρο Υγείας Ιλίου, το μεσημέρι της Τρίτης.

Η γυναίκα πραγματοποίησε την πρώτη δόση εμβολίου της AstraZeneca και λίγη ώρα μετά κατέληξε.

Ο γιος της 65χρονης, σοκαρισμένος ακόμη από τον εντελώς απροσδόκητο θάνατο της μητέρας του, μιλάει αποκλειστικά στην εκπομπή «Live News», λίγη ώρα προτού βγουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστική εξέτασης, σύμφωνα με τα οποία ο θάνατος της 63χρονης οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα από παλιό έμφραγμα.

«Έκανε το εμβόλιο κανονικά, περίμενε 20 λεπτά μέσα και όταν σηκώθηκε να φύγει, να γυρίσει στο σπίτι…την χάσαμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας παρά μόνο κάποιες συνηθισμένες παθήσεις για την ηλικία της. «Ήταν μια χαρά, δυναμική γυναίκα. Είναι μεγάλη απώλεια γιατί ήμασταν δεμένοι, είναι άσχημα τα πράγματα».

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας που είδε την γυναίκα να βγαίνει από το εμβολιαστικό κέντρο περιγράφει στο «Live News» τις δραματικές στιγμές με τη γυναίκα να μην αισθάνεται καλά και να καταρρέει και κοντινό παγκάκι.

«Την ώρα που σχολούσα, έβγαινε η κυρία από το Κέντρο Υγείας και είπε να τη μεταφέρω στα Ανω Λιόσια. Επειδή σχολούσα της είπα «θα σας βρω εγώ ταξί» να σας μεταφέρει. Δηλαδή σε μια απόσταση πέντε μέτρων, κάθισε στο παγκάκι και άρχισε η γυναίκα μου λέει: “παιδί μου δεν θέλω ταξί, ένα ασθενοφόρο να έρθει να με πάρει”. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, φοβήθηκα, πήγα αμέσως στους γιατρούς και ήρθαν τα παιδιά και τη μετέφεραν με ένα καροτσάκι» λέει και προσθέτει:

«Μέσα σε λίγη ώρα έμαθα ότι η γυναίκα απεβίωσε. Μέσα σε πέντε λεπτά, κάθισε στο παγκάκι και άρχισε να μην αναπνέει. Δεν μπορούσε να ανασάνει καθόλου».