Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά και τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 και τη σχέση του με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Η συζήτηση αναμένεται να κινηθεί σε υψηλούς τόνους, καθώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να συγκρουστούν επί το «καυτό» αυτό ζήτημα της διερεύνησης των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού επί ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε live τη συζήτηση:

Η διαδικασία

Η συζήτηση επί της πρότασης θα περιλαμβάνει δύο κύκλους ομιλητών, τοποθετήσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, πολιτικούς αρχηγούς (εφόσον το επιθυμούν) και φυσικά τη μυστική ψηφοφορία με κάλπη το βράδυ της ίδιας μέρας για την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης.

Την εισήγηση της πλειοψηφίας για συγκρότηση προανακριτικής θα αναλάβει η βουλευτής Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα ενώ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έχει οριστεί ο κ. Θάνος Πλεύρης. Οι δύο βουλευτές θα αποτελέσουν και μέλη της «γαλάζιας» ομάδας που θα αναλάβει τις έρευνες μαζί με τους Δημήτρη Μαρκόπουλο, Σταύρο Κελέτση, Αγγελο Τσιγκρή, Αννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Ανδρέα Νικολακόπουλο, Λάζαρο Τζαβδαρίδη, Σάββα Χιονίδη και Τάσο Μπαρτζώκα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να τοποθετηθούν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Παύλος Πολάκης και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Τι ψηφίζουν τα άλλα κόμματα

Η πρόταση της προανακριτικής αναμένεται να εγκριθεί με ευρύτερη πλειοψηφία καθώς εκτός από τους 158 βουλευτές της ΝΔ, αναμένεται να την υπερψηφίσουν οι ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και πιθανότατα της Ελληνικής Λύσης.

Το ΚΚΕ αναμένεται να δηλώσει «παρών» ενώ το ΜεΡΑ25 θα απέχει.