«Η εικόνα σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής είναι εικόνα κατάστασης πολέμου κι αν δεν έχουν καταρρεύσει οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και των εργαζομένων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου  είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και το υγειονομικό προσωπικό.

«H συσσώρευση  ασθενών που έχουν ανάγκη να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ, και η έλλειψη κλινών,  δημιουργεί μια εικόνα κατάστασης πολέμου», είπε σημειώνοντας ότι «πάνω από 100 ασθενείς είναι πρόχειρα διασωληνωμένοι σε κλινικές κοροναϊού, ψάχνοντας  κλίνη σε ΜΕΘ.

Ο ίδιος στηλίτευσε το γεγονός ότι μεγάλα νοσοκομεία όπως ο Ερυθρός Σταυρός, μετατρέπονται σε νοσοκομεία κοροναϊού, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως θα έπρεπε οι υπόλοιποι ασθενείς. Ανέφερε μάλιστα, ενδεικτικά, ότι από τους 120 ασθενείς που είναι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ, ένα μεγάλο ποσοστό είναι non – Covid.

«Τα νοσοκομεία είναι πάνω από τα όρια του κόκκινου συναγερμού κι αν  δεν καταρρέουν οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «το κρίσιμο ερώτημα είναι:  τι άλλο πρέπει να γίνει μέχρι η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμες προσλήψεις και να επιτάξει ιδιωτικά νοσηλευτήρια».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε δε ότι «η κυβέρνηση ανακοίνωσε στο και πέντε την επίταξη ιδιωτών γιατρών, χωρίς όμως,  σχέδιο για το αν υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες».

Προσερχόμενος στο νοσοκομείο κάποιοι νοσηλευτές τον υποδέχτηκαν με χειροκρότημα, με τον κ. Τσίπρα να λέει: «δεν θα έπρεπε να χειροκροτήσετε εσείς, εμείς θα έπρεπε να χειροκροτούμε εσάς».