Μπορεί εδώ και τρεις ημέρες να έχει ξεκινήσει η αργή και σταδιακή άρση των πολύ αυστηρών μέτρων κατά του κοροναϊού, ωστόσο η πανδημία δεν δείχνει να υποχωρεί. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι πληροφορίες μιλούν για «φρένο» στα σενάρια για άνοιγμα της οικονομίας, το οποίο είχε προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα.

Μπορεί λοιπόν σήμερα ο ΕΟΔΥ να ανακοίνωσε μόλις 1.707 κρούσματα, αριθμό πολύ μικρότερο από τις υπόλοιπες ημέρες, όπου οι μολύνσεις «άγγιζαν» τις 3.000, ωστόσο κάτι τέτοιο συμβαίνει κάθε Δευτέρα, αφού ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν χθες Κυριακή, όπου τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν.

Όμως υπάρχει και ένας δείκτης, αυτός της θετικότητας (δηλαδή ο αριθμός κρουσμάτων βάσει του αριθμό τεστ), ο οποίος… λέει την πικρή αλήθεια όποια μέρα και αν είναι. Συγκεκριμένα, σήμερα ο δείκτης θετικότητας εκτινάχθηκε στο 12,1%. Ο εν λόγω αριθμός προκαλεί έντονο πονοκέφαλο, δεδομένου ότι χθες, Κυριακή, ήταν στο 8,38%. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι πως την περασμένη Δευτέρα, 15/3, ο δείκτης θετικότητας ήταν 9,86%.

Συγκεκριμένα λοιπόν, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν μόλις 14.074 τεστ κοροναϊού (PCR:6.915, RAPID: 7.159), εκ των οποίων τα 1.707 βγήκαν θετικά.

Υπενθυμίζεται οτι όριο συναγερμού για τις Αρχές θεωρείται το 4% για τον δείκτη θετικότητας.

Η Αττική στο «μάτι» του κοροναϊού

Για μια ακόμα μέρα, σήμερα, την αρνητική πρωτιά στην κατανομή των κρουσμάτων κατέκτησε η Αττική, η οποία καταγράφει και πάλι σχεδόν τα μισά κρούσματα της χώρας μας, ενώ ακολουθεί σταθερά η Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο καταγράφονται 801 κρούσματα, ενώ η συμπρωτεύουσα προσθέτει 130 νέες μολύνσεις.

Στην τρίτη θέση της λίστας με τα περισσότερα κρούσματα βρίσκεται η Αχαΐα με 116 μολύνσεις, ενώ η Λάρισα, την οποία ο ιός «σφυροκοπά», καταγράφει 74 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

«Φλέγεται» το κέντρο

Όσον αφορά την κατανομή στην Αττική, ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών καταγράφει 212 μολύνεις, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Ακολουθεί ο Πειραιάς με 131 μολύνσεις, ενώ τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων καταγράφει και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 120.

Από κει και πέρα 93 μολύνσεις εντοπίστηκαν στην Ανατολική Αττική, ενώ δύο λιγότερες, δηλαδή 91, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Ακόμα, 71 και 70 κρούσματα «δίνουν» Δυτική Αττική και Νότιος Τομέας Αθηνών αντίστοιχα.

Δείτε αναλυτικά:

  •  Κεντρικός Τομέας Αθηνών 212
  • Πειραιάς 131
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 120
  • Ανατολική Αττική 93
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 91
  • Δυτική Αττική 71
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 70
  • Νησιά του Αργοσαρωνικού 13