Ένα από τα κέρδη της εξαιρετικής πορείας του Άρη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, είναι και το ότι κατάφερε να παγιωθεί στα «μάτια» της ποδοσφαιρικής Ελλάδας, ως η δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Παρά το γεγονός οτι έχουν μικρότερο μπάτζετ από τους ανταγωνιστές τους, οι κιτρινόμαυροι είναι μια ταχύτητα πάνω. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Όλοι θα καθίσουν σήμερα μπροστά στις τηλεοράσεις τους, για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση στο Γ. Καραϊσκάκη. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή.

Γιατί ξέρουν ότι αγωνίζονται σήμερα οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Γιατί γνωρίζουν οτι ο Άρης είναι ο μοναδικός που μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό.

Αυτό έχει αποδειχθεί, ξεκάθαρα, σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και όχι σε ένα παιχνίδι. Η ομάδα του Μάντζιου έχασε στις λεπτομέρειες το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Κλεάνθης Βικελίδης, πήρε εκτός έδρας ισοπαλία στον δεύτερο γύρο, ενώ έφτασε πολύ κοντά από το να αποκλείσει τον Ολυμπιακό από το κύπελλο.

Ο Άρης έχει να αντιμετωπίσει απουσίες στο σημερινό παιχνίδι. Έχει, δείξει, όμως οτι μπορεί να τα καταφέρει, ενώ το ρόστερ του είναι πλούσιο και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Προβλήματα, εξάλλου, απουσιών έχει και ο Ολυμπιακός.

Αν οι παίκτες του Άκη Μάντζιου ακολουθήσουν πιστά στον αγωνιστικό χώρο το πλάνο του προπονητή τους, τότε θα βάλουν δύσκολα στον αντίπαλο τους.

Όπως, το έκαναν, άλλωστε, κάθε φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να έχουν συγκέντρωση και υπομονή στο παιχνίδι τους. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει , προφανώς, να μπει δυνατά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Όσο ο χρόνος στο παιχνίδι, περνάει, θα είναι υπέρ του Άρη. Ο αντίπαλος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο παιχνίδι για το Europa League με την Άρσεναλ, «σπατάλησε» όμως, αρκετές δυνάμεις.

Είναι λογικό, από κάποιο σημείο του αγώνα και μετά να αρχίζει να εμφανίζεται και η κούραση. Εκεί θα πρέπει να χτυπήσει ο Άρης, με τους ταχύτατους παίκτες που διαθέτει μεσοεπιθετικά.

Ο Άρης θέλει να διατηρήσει την δεύτερη θέση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πλέι οφ. Και θα τα καταφέρει, γιατί το αξίζει…