Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς και φίλοι στον 23χρονο Ιάσονα, που έχασε τη ζωή του έπειτα από το τροχαίο, που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κοιμητήριο Ζωγράφου, σήμερα το μεσημέρι, ενώ λίγο πριν τις 12 κατέφθασε στο κοιμητήριο η οικογένεια του 23χρονου.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η αδελφή του 23χρονου, ενώ στο πλευρό τους ήταν συγγενείς αλλά και φίλοι του άτυχου νέου.

Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή του δυστυχήματος

Στο βίντεο φαίνεται από ψηλά η στιγμή του δυστυχήματος, όταν η μοτοσικλέτα χτυπά στο υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν αυτό έστριψε για να εισέλθει στην Βουλή.

Από τα έως τώρα στοιχεία ο 23χρονος ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας περνώντας μπροστά από τα «λουλουδάδικα» της Βουλής. Αριστερά της μηχανής βρισκόταν ταξί κινούμενο προς την ίδια κατεύθυνση. Στο αντίθετο ρεύμα, στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας, το υπηρεσιακό όχημα έστριβε αριστερά για περάσει την είσοδο του κοινοβουλίου.

Ο οδηγός του ταξί σταμάτησε, όχι όμως και ο 23χρονος που κινούνταν δίπλα του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το πίσω μέρος του ΙΧ. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι σηματοδότες ανόδου και καθόδου της Β. Σοφίας ήταν στο πράσινο, ωστόσο η είσοδος των οχημάτων στο παρκινγκ της Βουλής ρυθμίζεται με τροχονόμο.

Δώρισε ζωή σε πάνω από έξι ασθενείς

Μια γενναία απόφαση, μια οικογένεια που μέσα στον ανείπωτο πόνο επέλεξε να νικήσει η ζωή τον θάνατο.

Η αφαίρεση των ζωτικών οργάνων έγινε δύο μέρες πριν, το πρωί στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλευόταν ο 23χρονος, παρουσία γιατρών των νοσοκομείων που θα τα παραλάμβαναν.

Λεπτά μετά, άρχιζε η μεταμόσχευση καρδιάς σε έναν άνδρα ηλικίας περίπου 45 με 50 ετών στο Ωνάσειο.

Την ίδια ώρα, στο Λαϊκό νοσοκομείο, οι γιατροί πραγματοποιούσαν την μεταμόσχευση ήπατος σε συμβατό λήπτη με ανεπάρκεια.

Περισσότεροι από έξι ασθενείς αναμένεται συνολικά να γίνουν λήπτες των οργάνων του 23χρονου μοτοσικλετιστή.