«Αν από μόνος μου είχα δώσει στη δημοσιότητα ένα τέτοιο πλαστό έγγραφο, τότε θα έπρεπε να παραιτηθώ όχι λόγω πλαστογραφίας, αλλά λόγω ανοησίας» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στη μομφή που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας, ότι πιθανόν πλαστογράφησε την έγγραφη άδεια, προκειμένου να παραστεί στην βάπτιση.

Ο υπουργός επανέλαβε τη μομφή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι εκείνος όταν ήταν πρωθυπουργός άλλαξε το νόμο για να απαλλάξει τον αδελφό του από το αδίκημα της πλαστογραφίας, λέγοντας με νόημα ότι «στο σπίτι του πλαστογράφου δε μιλάς για πλαστογραφία».

Ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε ακόμα μια μομφή κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αγνόησε την έγκριση της επενδυτικής συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου με την «Ελληνικός Χρυσός» από τη Βουλή (180 ψήφους υπέρ από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, έναντι 119 κατά από την υπόλοιπη αντιπολίτευση).

«Η σύμβαση αυτή αποτελεί μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προσθέτοντας ότι η συμφωνία ενισχύει το διεθνές επενδυτικό κλίμα για τη χώρα μας και γεννά θέσεις εργασίας. Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή τοποθέτηση του στη Βουλή «αντί να μιλάει για τη σύμβαση, μίλαγε για τα βαφτίσια». Αυτό αποτελεί πολιτική ήττα για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.