Διευκρινίσεις έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σχετικά με το θέμα της επιλογής εμβολίων από τους πολίτες, καθώς τα όσα δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση παρερμηνεύθηκαν, σύμφωνα με μεταγενέστερη δήλωσή του.
Είναι προφανές ότι η φράση «ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει» δεν αφορά επιλογή εμβολίων, αλλά με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός αφορά στη δυνατότητα του πολίτη να εμβολιαστεί η όχι, δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Η «παρεξήγηση» αφορά στις προηγούμενες δηλώσεις του, βάσει των οποίων «από το τέλος Μαρτίου, οπότε αναμένεται να ενωθούν τα συστήματα των εμβολίων Pfizer και Moderna από τη μία και AstraZeneca από την άλλη, τότε ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει».
Οι αρχικές δηλώσεις του κ. Θεμιστοκλέους:
- «Έχω παιδιά»: Ο δεύτερος κύκλος της αγαπημένης οικογενειακής κωμωδία επιστρέφει απόψε με νέο διπλό επεισόδιο
- Συναγερμός στο Αγρίνιο: Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη υποδημάτων στο κέντρο – Πυκνοί καπνοί κάλυψαν την περιοχή
- Νέο μήνυμα Χαμενεΐ προς ΗΠΑ : Μια αμερικανική επίθεση θα πυροδοτούσε «περιφερειακό πόλεμο»







