Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δίνει η πανδημία στη χώρα, καθώς κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται, «γονατίζοντας» το σύστημα υγείας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Ευαγγελισμού, σημείωσε ότι η τάση στις εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία είναι αυξητική.

«Πριν τρεις εφημερίες είχαμε 60 εισαγωγές θετικών Covid, την προηγούμενη εφημερία είχαμε 70 και χτες είχαμε 75. Αν εχτές δεν μπορούσαμε να στείλουμε τα 20 περιστατικά στο Σισμανόγλειο, δεν θα είχαμε πού να τους βάλουμε».

«Θα έχουμε ένα μήνα αρκετά δύσκολο»

Ο ιός πλέον χτυπάει μικρότερες ηλικίες, καθώς νοσηλεύονται περισσότεροι άνθρωποι κάτω των 65 ετών, γεγονός στο οποίο ενδέχεται να έχει συμβάλει και ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων. «Το 75% των νοσηλειών στις κλινικές Covid είναι από 18 – 64 χρονών» σημείωσε ο κ. Μπουλμπασάκος, επισημαίνοντας ότι ο επόμενος μήνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

«Θα έχουμε έναν μήνα αρκετά δύσκολο» τόνισε, απευθύνοντας έκκληση για ευλαβική τήρηση των μέτρων. «Θα πρέπει να κάνουμε ένα μήνα υπομονή. Πάση θυσία θα πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Ο κ. Μπουλμπασάκος υπογράμμισε ότι «η πολιτεία πρέπει να κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι της για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας», ενώ στη μάχη κατά της πανδημίας θα πρέπει «να μπει και ο ιδιωτικός τομέας υγείας».